Re: Fotovoltaika-účetnictví
No vidíte a já čtu něco jiného: " V případě již existující podnikatelské činnosti se příjmy z provozu solárních zařízení stávají součástí již vedené daň. evidence NEBO podvojného účetnictví poplatníka.Není povinné vedení podvojného účetnictví a je tak umožněno vést pouze daňovou evidenci.....
viz www.solarenvi.cz
Moc děkuji,že se někdo ozývá,taky jsem si to našla,musím říct,že by se mi to velmi líbilo,ale bohužel tento web je prezentací komerční firmy a údaje zde uváděné jsou nepřesné a nejsou podložené zněním zákona.Pokud nebyl změněn energetický zákon,tak držitel licence na výrobu el.energie musí vést účetnictví.Je to i v odpovědi č.6 daňového bulletinu III/09 od Ing. Poláka.Tak jsem z toho fakt zmatená.
My máme tu samou situaci. Asi to vyřeším tak, že letos to nechám běžet v daňové evidenci a od ledna budeme vést účetnictví. Pokud byste někdo dokázal, že je možné i nadále vést daňovou evidenci, dejte prosím vědět. Dle výše uvedeného jsem totiž také pochopila, že by mělo být účetnictví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.