Re: OT: datová schránka
Ačkoli je zákon 300/2008 Sb. účinný již od 1.7.2009, rozjezd je pozvolný. Orgány veřejné moci (datová schránka se jim zřizuje ze zákona) dokonce budou mít schránky aktivovány až ve 3.-4. týdnu měsíce října (info ze školení, dle zákona nejpozději 1.11.). Dle harmonogramu by omezená komerční komunikace mezi datschránkami FO či PO měla být zahájena 1.1.2010 a plná komunikace až 1.7.2010 (info z brožury). Brožura ke stažení na adrese:
http://www.datoveschranky.info/priloha/96/
Mě sdělili (taky ji ještě nemáme), že jednak to dělají na etapy a pak pokud nemají jednatelé (statutární orgán) u jména r.č. či číslo OP, tak se jim tyto s.r.o. a jiné společnosti nevygenerují a tudíž vypadnou ze seznamu.... No tak musíme nejdřív učinit dodatečný zápis do OR a pak opět čekat
naši statutárové jsou cizinci, kteří nemají přiděleno r.č.,. ale ve výpis mají datum narození.... tak tedy nevím, jestli mám někam volat nebo ještě chvilku čekat... Jde mi o to, že pokud budu muset udělat nějaký dodatečný zápis v OR, tak je to v naší firmě na dlouhý lokty.... chjo
Tak to vypadá, že jste v pohodě - na vašem místě bych ještě počkal (pokud máte v OR info uvedené níže).
§14 odst.3 zákona 300/2008 Sb.:
V informačním systému datových schránek se vedou tyto informace o datových schránkách:
g) obchodní firma nebo název právnické osoby, pro niž byla zřízena datová schránka, sídlo a identifikační číslo ekonomického subjektu, bylo-li přiděleno,
j) jméno, popřípadě jména, příjmení, datum narození, adresa místa trvalého pobytu nebo jiného pobytu na území České republiky anebo adresa bydliště mimo území České republiky osoby oprávněné k přístupu do datové schránky, přístupové údaje, rozsah přístupu a datum vzniku a zániku oprávnění k přístupu do datové schránky s uvedením hodiny, minuty a sekundy,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.