Vlákno názorů k dotazu Dodatečné DPH od katka.M - Re: Dodatečné DPH Myslím, že je lepší udělat...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 9. 2009 11:44

katka.M (neregistrovaný)

Re: Dodatečné DPH
    Myslím, že je lepší udělat dodatečné, sice na sebe upozorníte, ale pokud to u vás není pravidlem nic by se nemělo stát. Penále nebude vysoké, je to za krátkou dobu. Pokud ho vůbec vyměří. Nám se stalo jednou něco podobného a šlo o jednou tolik peněz. Je to už přes dva roky a zatím se o penále nikdo neozval. Pokud byste si to uplatili až teď tak určitě s tím, že do účetnictví to zaevidujte s chybou, že o ní víte, ne to falšovat. Protože případná kontrola, pokud zjistí falšování - problém. Pokud zjistí, že jsem místo dodatečného DPH jen DPH odvedli v jiném měsíci - dobrý - penále pokud vyměří by vyšlo ve stejné výši jako při dodatečném - zase jen počítáno do 25.8. - podání toho přiznání.

• 30. 9. 2009 11:47

ab (neregistrovaný)

Vzhledem k tomu, že odběratel fakturu obdržel (a už ji i zaplatil), vystavila bych stejnou fakturu, stejná data. A podala bych dodatečné.

• 30. 9. 2009 11:53

Věra (neregistrovaný)

>Myslím, že je lepší udělat dodatečné, sice na sebe
    >upozorníte, ale pokud to u vás není pravidlem nic by se
    >nemělo stát. Penále nebude vysoké, je to za krátkou
    >dobu. Pokud ho vůbec vyměří. Nám se stalo jednou něco
    >podobného a šlo o jednou tolik peněz. Je to už přes dva
    >roky a zatím se o penále nikdo neozval. Pokud byste si
    >to uplatili až teď tak určitě s tím, že do účetnictví
    >to zaevidujte s chybou, že o ní víte, ne to falšovat.
    >Protože případná kontrola, pokud zjistí falšování -
    >problém. Pokud zjistí, že jsem místo dodatečného DPH jen
    >DPH odvedli v jiném měsíci - dobrý - penále pokud
    >vyměří by vyšlo ve stejné výši jako při dodatečném - zase
    >jen počítáno do 25.8. - podání toho přiznání.
    I kterého jste FÚ, že Vám nevyměřil penále? To náš FÚ reaguje hned..... Trochu nerozumím tomu, že místo dodatečného DPH jen
    >DPH odvedli v jiném měsíci - dobrý - penále pokud
    >vyměří by vyšlo ve stejné výši jako při dodatečném tzn. že to do přiznání za 9/2009 ručně dopočítám a napíšu si pro sebe vysvětlení a pokud přijde kontrola bude penále stejně vysoké, jako když podám dodatečné?? Opravdu? Já myslela, že to bude vyšší když to zjistí FÚ při kontrole...

• 30. 9. 2009 11:58

katka.M (neregistrovaný)

Fú české budějovice.
    Je mělo znamenat, že pokud nechcete udělat dodatečné - tak to odveďte teď při DPH - asi jsem to napsala trochu zametně - omlouvám se

• 30. 9. 2009 12:02

Věra (neregistrovaný)

Děkuji za radu a Váš čas, do zítřka se rozhodneme a nějak to vyřešíme.
    Ještě jednou dík...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).