Re: software - účetnictví Pohoda x Stere
Dobrý den, také jsem vedla tuto polemiku:-) Pohodu nebo Stereo - tedy od Kastnera. Každý program má své pro i proti. Napr. Pohoda hezčí tiskové sestavy, některé moduly které Stereo nemá, je levnější (pro profi účetní až o 50% ceny)..... Stereo má jednoduchší ovládání, nemá tak hezké sestavy, cena je vyšší... ale má zákony, a spoustu formulářu od smluv až po platné tiskopisy pro podání na úřadech. Rozhodla jsem se pro Stereo právě pro toto poslední - zákony a formuláře a smlouvy, i když mně to stálo jednou tolik jako u Pohody:-)
Přeji správne rozhodnutí pro Vaši konkrétní práci.
Re: software - účetnictví Pohoda x Stere
Mončo, i Zdenko, moc díky za Vaše názory. Právě. Pohodu mám přes 10 let, a asi už roupama nevím, co bych :-)), tak vymýšlím ozvláštnění. Ne, například jsem dosud nezvládla z Pohddy napřímo posílat přiznání k DPH - vše překlepávám do Form Studia, takže tisk, naklepat - riziko chyby - samozřejmě.... Možná raději zajdu na školení a trochu ty elektronické podpisy vyladím.
p.s. aktuálně jsem měla příležitost vidět pár tiskových sestav ze Sterea, třeba výsledovky po zakázkách jsou opravdu jednodušší, zkusím navrhnout analytikům od Stormware - nemáte občas potřebu něco změnit?? Manžel, děti, práce a pes nelze :-)))
A trochu mi vadí v Pohodě nedostatek kontrol. Když si někde smáznu v průběhu období likvidaci faktury, a nezměním předkontaci, pak mívám na konci roku VELKÉ PROBLÉMY SE SALDEM.
Jaké Stereo?
Dano, myslela jsi Stereo od Ježek software nebo od Kastnera? Pokud Stereo od Ježek SW, tak to používáme už asi 13 let a jsme spokojeni, neměnili bychom. Ale znáš to o tom zvyku a železné košili ;-) Je docela možné, že kdybychom celou dobu používali Pohodu, tak bych totéž teď psala o pohodě.
Re: Jaké Stereo?
od Kastnera.... no právě.... - p.s. právě jsem podala jedno přiznání o 8 minut později :-))) doufám, že to pojišťovna přežije...
(myslím mou - úroky a penále)....
ale umí tenhle program nějak snadno export a vazbu třeba při podání s podpisem při podání DPH??
Evi, práce mám mraky... ale, když mne to začne štvát, je pár možností - vyměnit bydliště, děti, manžela, práci.... nebo soft.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.