Re: Výkon druhově odlišné práce
To není vyloučený, nicméně mě spíše zajímá, zda mi to může nakázat a ohánět se tím, že on je zaměstnavatel a může mi přidělovat práci v rozsahu pracovní doby....atd. Co jsem se tak dívala do zákona, tak by se snad mělo jednat o druhově stejnou práci,ne? Uznejte, že práce skladníka je přece jenom trochu fyzicky náročnější a krom toho jsem nastupovala na pozici operátor. Vykonávat zaráz práci za dva lidi taky není zrovna nejjednoduší a krom toho to není nijak ohodnocený. Takže bych ráda věděla, co můžu a co ne a zda je vůbec nějaká opora v zákoně.
Ve Vašem případě je to myslím jasné - operátor je myslím něco úplně jiného než skladník (záleží na tom, zda si představuji dobře práci operátora - je to třeba telefonní operátor?). Takže konat práci jiného druhu máte jen pokud s tím budete souhlasit (sepíše se dodatek ke smlouvě, kde se kromě operátora uvede i skladník). Ale nutit Vás k tomu nemůže. Ale vždy záleží na tom, jak široce je druh práce sjednán, např. když je sjednaný druh práce prodavačka v lahůdkách, tak má dělat prodavačku v lahůdkách. Když se sjedná prodavačka, tak to může být jakákoli prodavačka. Když se sjedná pracovnice v obchodě, tak to je práce přes prodavačku, skladnici, uklízení, pokladní atd. Prostě všechno, co se dá dělat v obchodě. Druhů práce může být sjednáno i více různých - např. prodavačka a řidička zásobovačka.
O telefonního operátora se přímo nejedná. POdle toho jak se komu hodí, je to buď operátor/ pokladní nebo operátor příjmu( nicméně já mám ve smlouvě pouze jedno slovo - operátor). Mým úkolem je hlavně zpracování údajů od skladníka, tak aby bylo zboží řádně přijato a souhlasilo vše účetně i fyzicky. Jak už jsem psala, nemám nikde stanovenou náplň práce, takže prakticky nevím, zda výkon práce za skladníka v jeho nepřítomnosti je ještě moje práce nebo už ne a tudíž ji nemusím vykonávat.
Jinak děkuji paní Jiřce a Jítě za odpovědi.:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.