Re: výhodnější OSVČ nebo zaměstnání?
musíte mít hlavně dobrého rádce, jak nákladovat,řešil jsem to před několika roky, šel jsem na OSVČ a nikdy jsem se tak neměl jako po rozhodnutí. Jistotu můžete mít v obou případech nebo ani v jednom, já bych se toho nebál, naopak,získáte třeba další klientelu a budete se mít lépe.
Re: OT: Kde sehnat klienty??
Záleží odkud jste. V Praze to stačí, v Ostravě mi to taky stačilo. Své poslední klienty jsem našla tak, že jsem si dala inzerát na jobs.cz a uvedla, že pracovat budu na HPP nebo ŽL. A dělám na ŽL. Žl si určitě udělejte, zase to tolik nestojí a máte více možností.
OT:
Dobrý den, jsem ve stejné situaci, kdy zvažuji pracovat jako OSVČ. Pokud bych se rozhodla kladně, nevím jaký zvolit postup. Jestli provní založit ŽL, koupit program a sehnat klienty, nebo začít u zájmu klientů a na základě toho potom vyřizovat ŽL.
doporučuji:
1. zařídit živnost- musíte mít pro případ, že někdo ano, pak nelze vysvětlovat, že ještě nemáte, a že si zařídíte atd.
2.pak prověřit všechny osobní kontakty, nabídnout služby, nebo je požádat o doporučení dalším osobám,
3. dále hledat třeba i inzerci, reklamu v místním tisku a pod.
Nezapomeňte, že případný zájemce(pokud mu to pálí), tak si Vás nejprve prověří v ARESu, zda vůbec máte oprávnění, od kdy, kde máte provozovnu, co dále poskytujete za služby atd. Takže začněte 1.(pokud se definitivně rozhodnete.)
Re: OT: Kolik za to??
Nevím,jak jsou na tom jednotlivé mzdovky OSVČ, ale firma,která nám nabízela zpracování kompletní mzdové agendy, chtěla 180 .- Kč za člověka měsíčně, včetně přihlášky,odhlášky,smlouvy, ELDP,prohlášení...atd. Přišlo mi to hodně levné, za tolik bych to jako OSVČ dělat nechtěla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.