Re: Kontroly
Já vím že ve zkušební době může ukončit PP bez udání důvodu ale dám příklad (30. září končí zkušební doba od prvního řijna mám smlouvu na neurčito, ale 30. září přijde zaměstnavatel s dohodou o ukončení PP k 30. 11. s tím že pokud tuto dohodu nepodepíšu ukončí PP k 30. 9.) to se mi nelíbí
Taky jsem o tom slyšela že pokud nějaký zaměstnavatel přijme nezaměstnaného přes ÚP má nějaké výhody (snad že dostavá na na nově přijmutého od státu nějaké příspěvky,nebo tak něco).V jednom obchodě u soukromníka pořád chodí zájemci o práci s doručenkou od ÚP,majitel je vždy všechny vzal na pár týdnů a poté propustil, a zase nabral nové-jiné,tak to šlo pořád do kola.Když jsem se zeptala proč se tam pořád mění pracovníci a bere další a jen poslané z úřadu ,řekla mi kámoška že má z toho majitel nějaký zisk.Takže asi na tom něco bude.
No nevím nevím. Je to už cca 2 roky co jsem si vyřizovala dotaci na zaměstnance z ÚP. Muselo to být na konkrétní jméno a byla s tím hromada papírování. Dotaci schválili na období cca 1 roku, ale zaměstnanec po 14 dnech omarodil a do měsíce dal sám výpověď. Je ale možné že majitel Vaší firmy měl nějakou chráněnou dílnu a tam jsou třeba jiné podmínky. Pokud bych opět na někoho chtěla čerpat dotaci, musím všechno "papírování" absolvovat znovu a to ....děkuji.... nechci.
Jednání zaměstnavatele je na hraně zákona a není vyloučeno, že v listopadu vám dá podobnou dohodu, že vás nechá zase další dva měsíce. Být vámi, tak začnu rychle pokukovat po jiném místě. S těmi příspěvky od ÚP si taky myslím, že to není tak jednoduché a nedodrží-li podmínky, musí finance vracet.
Je s tím skutečně hodně papírování, vyřizování potvrzení o bezdlužnosti od úřadů, žádosti na ÚP... Jinak - pokud si chcete stěžovat, že ve zkušební době Vám zaměstnavatel navrhne, že sepíšete dohodu na ukončení poměru třeba za 2 měsíce a jestliže nesouhlasíte, zruší Vám pracovní poměr ve zkušební době, tak tato stížnost neobstojí. Líbit se Vám to nemusí, ale není to nezákonný postup. Myslím, že to ani není na hraně zákona, řekla bych že je to postup zákonný. Ovšem jestli dostává nějaké příspěvky od ÚP a jestli mu zůstávají, to nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.