Vlákno názorů k dotazu Jak se pracuje bez smlouvy? od Katuška - Re: jak se pracuje bez smlouvy? Jedná se o...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2009 17:02

Katuška (neregistrovaný)

Re: jak se pracuje bez smlouvy?
    Jedná se o práci načerno, tj. oficiálně nemá žádnou práci ani příjem, zaměstnavatel za něj neplatí pojištění, ani syn pojištění a daň ze svého příjmu neplatí. Pokud se to úřad práce dozví, vyřadí ho z evidence, pokud třeba onemocní, nebude mít žádnou nemocenskou (neplatí pojištění), odpracovaná dbba se mu nezapočítává na důchod, zaměstnavatel mu taky jednoho dne nemusí nic vyplatit, nebo mu řekne, že už nemá chodit, pokud bude mít pracovní úraz, nedostane žádnou náhradu - není zaměstnanec, takže ani mít "pracovní" úraz nemůže... důsledků je mnoho, ale pokud s tím syn souhlasí (má vyšší příjem, když neplatí daně ani pojistné), Vy s tím moc nezmůžete.

• 9. 10. 2009 17:18

lsis (neregistrovaný)

No to je právě to,nic nezmůžu.Kluk se nadchnul,je to jeho první práce,o životě ví prd.Říká,že nenmá ,co ztratit.Mám prý sedět doma zadara?Takhle mám slespoň něco.Na rady nedá.Snad se to nějak vyvrbí.Je to běžná prxe dnes? PS:to je politika našeho stát.Stařícicca 60-70 ltet pracují,ani na to nevidí(stát by jim musel plati penzi) ale mladí lidé mají být doma ať si je živí rodiče!

• 10. 10. 2009 9:26

pája

>>>DObrý den.
    >No to je právě to,nic nezmůžu.Kluk se nadchnul,je to
    >jeho první práce,o životě ví prd.Říká,že nenmá ,co
    >ztratit.Mám prý sedět doma zadara?Takhle mám slespoň
    >něco.Na rady nedá.Snad se to nějak vyvrbí.Je to běžná prxe
    >dnes? PS:to je politika našeho stát.
    co do toho pletete sát? Své zaměstnance si má právo každý zaměstnavatel vabrast sám a jestli mu vyhovuje starší člověk, je to jejich věc.

Stařícicca 60-70
    >ltet pracují,
    nechte si ty urážky starších,co jste vy v životě dokázala, že máte takový nadhled?

ani na to nevidí(stát by jim musel plati
    >penzi) ale mladí lidé mají být doma ať si je živí
    >rodiče!
    asi jim to vyhovuje nepracovat, tak za to neviňte starší.

• 10. 10. 2009 15:00

lsis (neregistrovaný)

To se omouvám ,pokud to někdo pochopil (jako vy),tedy jako urážení starších.Nic proti starším lidem nemám,naopak mám mezi nimi mnoho přátel.Sama nejsem nic mladého,je mi 40.Nevím ,co jsem dokázala,netoužím něco dokazovat.Žiju svůj obyčejný život jako tisíce jiných.
    Moje poznámka směřovala k politice státu,který toto podporuje,ptž jemu (státu) to tak vyhovuje.Mám kolem sebe několik kolegyn předdůchodového věku a všechny do jedné se shodují v tom,že kdyby to bylo jen trochu možné (brání jim v tom nevýhodné podmínky předč.důch.) ,šly by hned do penze. Říkají,že jsou už unavené.
    Když myslíte,že je politika pro mladé absolventy v pořádku,je to Váš názor,já Vám ho neberu.

• 10. 10. 2009 15:18

1234a (neregistrovaný)

.............Moje poznámka směřovala k politice státu,který toto
    >podporuje,ptž jemu (státu) to tak vyhovuje.

to si děláte srandu? co na tom státu vyhovuje, když za něj musí platit pojistné, které má platit zaměstnavatel? Naopak! Kdyby na to "stát" přišel, tak dostane tučnou pokutu jak váš syn tak zaměstnavatel.

Mám kolem sebe několik kolegyn předdůchodového věku a všechny do jedné se shodují v tom,že kdyby to bylo jen trochu možné (brání jim v tom nevýhodné podmínky předč.důch.) ,šly
    by hned do penze. Říkají,že jsou už unavené.

no vidíte, nechce se jim dělat. chuděry unavené. tak pak nenaříkejte na stát.

>Když myslíte,že je politika pro mladé absolventy v
    >pořádku,je to Váš názor,já Vám ho neberu.

já myslím, že ano. na zaměstnávání absolventů existuje více dotačních programů, takže jsou zvýhodněni. jen prostě dokud budou vychcánci (nejen absolventi), kteří raděj na ruku víc než na pracovní smlouvu, tak s tím asi nikdo nic nenadělá.

uvědomte si taky, že pokud bude furt na pracáku tak bude absolventem bez praxe pořád, i když bude načerno makat pár let.

• 10. 10. 2009 15:29

lsis (neregistrovaný)

Pracovat chce dámo.Kdyby nechtěl seděl by doma.Jelikož nic nebylo ,jen toto ,tak to vzal.Od konce studia hledá práci a všude mu řekli že nemá praxi.Kde ji má vzít ,když ho nikde nevezmou ptž nemá praxi.Už mi neodpovídejte.Vy nechcete radit,Vy se chcete rvát a urážet druhé.Trhněte si nohou!

• 10. 10. 2009 15:34

pája

Koukám, že jste se rozjela, z Vás to IQ taky jen ukapává. Nejdřív nasazujete na staříky, pak na odpovídající, co asi čekáte od ostatních Vy?

To, že mladý nesežene práci, je sice smutné, ale nezbyde mu nic jiného, než hledat a zkoušet možné či nemožné. nevím, co má za obor vystudováno, ale i kratší pracovní zařazení mimo obor je dobrou živostní zkušeností.

• 10. 10. 2009 20:18

lsis (neregistrovaný)

V našem regionu je velmi těžké sehnat práci i pro lidi velmi zapracované.Podniky krachují,propouští,pokud se někde sem tam človíček přibere,jsou z řad těch co porpustili ,berou je zpátky.Sama jsem si to zažila,vím o čem mluvím.
    Vím,že mu hrozí ,že nebude mít nemocenskou.Ale on nemá z čeho vybírat.Bud bude tady nebo doma,Pomáhala jsem mu hledat,obcházeli jsme spolu firmy,psali emaily,volali na inzeráty.Je to hodný ,šikovný a pracovitý kluk.Vím,že jsou někteří mladí třeba i jiní,ale to není ten případ.(Věřte,že nejsem,ta maminka s opičí láskou,on ode mne chválu slyší je ,když si ji zaslouží.)
    Právě proto,že mám IQ v pořádku a vím,že to není,jak má být ,tak jsem se ptala.Samy dobře víte,že z pozice z-ce,který navíc ani z-cem papírově ani není ,je zhola nemožné vynutit na z-teli ,aby pracovní vztah nějak legalizoval.Prostě ber nebo nech být.Teď mne mrzí,že jsem se zde vůbec ptala.Paní páje obzvlášt přeju,aby to nemusela nikdy řešit.

• 10. 10. 2009 21:02

1234a (neregistrovaný)

můj syn to taky před rokem řešil. a než se stát podvodníkem (asi je blbě vychovanej), tak to nevzal. týden na zkoušku je ok, ale pracovat na černo dýl je prostě podvod. nejen zaměstnavatele, ale i zaměstnance.
    takže hledal dál, a našel. pokud takový podvodníci stále budou k mání, tak zaměstnavatelé budou takhle jednat.

• 10. 10. 2009 22:23

Katuška (neregistrovaný)

Přesně tak, dokud budou takoví "ochotníci" s radostí nad ušetřenou korunou (ukradenou státu a tím pádem všem ostatním, co ty daně platí jako blbci) makat na černo, tak prostě zam-telé budou takto jednat. Syn se zapojil do začarovaného kruhu a tím to taky podporuje. Je pochopitelné, že nechce být doma bez koruny, ale kdyby se na pracáku zeptal, dozvěděl by se, že na absolventa bez praxe může firma dostat nějakou tu dotaci a to by mohl být další argument, aby zam-tele přesvědčil na smlouvu. Navíc si může udělat ŽL a firmě fakturovat, taky by to byl v podstatě podvod (tzv. švarcsystém), ale rozhodně by to bylo férovější a o něco legálnější než totální černota.

• 11. 10. 2009 17:57

Karl_von (neregistrovaný)

Nemyslím si, že by tento druh práce, pokud by byl vykonáván na živnost byl švarcsystém.

• 10. 10. 2009 17:00

1234a (neregistrovaný)

>Pracovat chce dámo.

-a já snad o něm někde píšu, že nechce?

Kdyby nechtěl seděl by doma.Jelikož
    >nic nebylo ,jen toto ,tak to vzal.

a tím napomohl a spolupodílí se na podvodu, pokud tam bude dělat dýl, tak trestnému činu.

urážíte jedině vy. píšete bludy o něčem, o čem nic nevíte. když vám někdo poradí, tak prskáte.
    že vám dobře radili zjistíte, až syneik bude nemocný, bude chtít dovolenou, nebo nedejbože až na to přijdou úřady a bude platit jak mourovatej.

• 10. 10. 2009 17:13

Karl_von (neregistrovaný)

Je škoda, že reagujete zbytečně podrážděně, protože Vám jinak rozumím. U dcery řešíme něco podobného, kdy měla několik nabídek s podmínkou, že tam odpracuje načerno třeba týden, potom by mohla dostat na měsíc smlouvu, ze které se neodvádí soc. ani zdravotní a pak se uvidí. Ovšem to není politika státu, ale snaha konkrétního zaměstnavatele netratit na novém zaměstnanci ani korunu. A v našem případě šlo i o jednoho zaměstnavatele, který je hóódně veliký a ohání se solidností, což mě hodně znechutilo.

• 10. 10. 2009 18:19

ilča (neregistrovaný)

Taky jsem sháněla práci, když jsem přišla na pohovor,
    řekli abych pracovala tak týden na zkoušku bez smlouvy.
    Domluvila jsem si s nimi DPP a na tu přistoupili, taky jsem byla
    na ÚP.
    Vím, že je těžké sehnat práci, ale uvažovala jsem přesně,
    jak tady výše upozornili, co kdyby se mi něco stalo?
    Takže, mladý muž se musí snažit, a nenechat se odradit.
    Já měla praxi a taky jsem těžko práci sháněla.

• 10. 10. 2009 22:28

Katuška (neregistrovaný)

vidíte a kdybyste nebyla sama aktivní a nenavrhla alternativu k černotě, mohla jste tak skončiit načerno natrvalo - jak je vidět na Vaší zkušenosti, tak se i s tímto dá dobře vypořádat, jen člověk musí chtít a něco pro to udělat. Takovým jako Vy se dá jen fandit :o)

• 12. 10. 2009 9:33

Aduš (neregistrovaný)

Sleduju každým dnem, jak se tady z vás stala banda hnusných arogatních urážlivců. Nechápu.

• 12. 10. 2009 10:49

Vladimír 2

Sledujte dál, lepší už to nebude.
    Kde najdeme vaši nehnusnou a nearogantní radu ke zde
    uvedenému problému?

• 12. 10. 2009 11:55

pája

Já zase nechápu, co tím chcete říci, koho do té hnusné bandy vlastně řadíte a co umíte Vy. A nakonec, proč nám to vlastně píšete?

• 12. 10. 2009 12:06

lsis (neregistrovaný)

Potrefená husa se ozvala.
    Samozřejmě že tem řadí vás,koho jiného?!
    Četla jsem vaše příspěvky i v jiných diskusích a všude je to stejné,Jste arogantní povýšená.Na dotazy reaguje te slovy ..."A to vám řekl kdo?..." apd.
    Slušně jsem se zde zeptala,bylo to poprvé a naposlled a to díky vám.Osobně bych se s vámi rozhodně setkat nechtěla.Tuhle diskusi jsem začala já svým dotazem a tímto ji končím.Prosím všechny rozumné lidi,aby už k tomuto vláknu nic nepsali.Děkuji za pochopení.

• 12. 10. 2009 13:15

pája

>>Já zase nechápu, co tím chcete říci, koho do té
    >>hnusné
    >>bandy vlastně řadíte a co umíte Vy. A nakonec, proč
    >>nám to vlastně píšete?
    >Potrefená husa se ozvala.
    >Samozřejmě že tem řadí vás,koho jiného?!

dík za vysvětlení

>Četla jsem vaše příspěvky i v jiných diskusích a všude
    >je to stejné,Jste arogantní povýšená.

jsem on,nikoliv ona, kdybyste četla pořádně mé příspěvky, tak by Vám to došlo
    Na dotazy reaguje
    >te slovy ..."A to vám řekl kdo?..." apd
    to si pouze vymýšlíte, nikdy jsem takto nereagoval na dotaz, ale opakovaně ano na přiblblou odpověď
    >Slušně jsem se zde zeptala,bylo to poprvé a naposlled
    >a to díky vám.Osobně bych se s vámi rozhodně setkat
    >nechtěla.
    K tomu Vás nikdo nenutí.
    Tuhle diskusi jsem začala já svým dotazem a
    >tímto ji končím.Prosím všechny rozumné lidi,
    tak jsem asi nerozmný.
    aby už k
    >tomuto vláknu nic nepsali.Děkuji za pochopení.

• 12. 10. 2009 14:45

Katuška (neregistrovaný)

To fakt nemá smysl Pájo, ale taky ještě něco "musím" dodat tazatelce: nedivte se prosím, že těm, kteří platí daně a pojistné, z nichž jsou vypláceny podpory v nezaměstnanosti a další dávky i lidem, kteří pracují na černo (a na tyto podpory by při oficiálním výdělku nedosáhli), to vadí. Prostě někteří z nás jsou naštvaní, protože platí, zatímco někteří se vezou, nesmyslně tvrdí, že za to může stát (v jehož zájmu je právě černou práci likvidovat) a ještě brečí, že nejsou zabezpečeni...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).