Vlákno názorů k dotazu Prohlášení poplatníka od Jana 1 - Re: prohlášení poplatníka není.pokud má pracovník více zaměstnání,nikde není...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2009 22:24

Jana 1 (neregistrovaný)

Re: prohlášení poplatníka
    není.pokud má pracovník více zaměstnání,nikde není uvedeno že musí být podepsáno u hlavního zaměstnavatele.Musí být však podepsáno jen u jednoho zaměstnavatele.Pokud jste na rodičovské dovolené,z jakého důvodu by jste podepisovala prohlášení,když žádný výdělet nemáte ?
    Mrkněte se,jakou Vám dělají daň,srážkovou nebo zálohovou.
    Zálohovou by jste mohla dostat nazpět v ročním vyúčtování,srážkovou nikoliv.

• 10. 10. 2009 14:08

Jíťa (neregistrovaný)

takže pokud mám prohlášení u hlavního zaměstnavatele podepsané tak jinde už ho podepsat nemůžu? bez ohledu na to, že u hlavního jsem vedena na rodičovské dovolené a ta sleva na poplatníka se mi tam tedy neuplatňuje? já si myslela, že když tam výdělek nemám, tak si tu slevu můžu uplatnit právě na té brigádě.

• 10. 10. 2009 14:18

J (neregistrovaný)

Ano, prohlášení poplatníka nesmíte mít současně podepsané u dvou zaměstnavatelů najednou.Píšete, že jste na rodičovské dovolené, ale nepíšete jak dlouho.Prohlášení poplatníka se podepisuje vždy na každý rok do 15.2. většinou současně se žádostí o provedení ročního zúčtování za rok předcházející.Pokud by jste ještě v roce 2008 pracovala a následně nastoupila na mateřskou dovolenou,je pravděpodobné, že by jste letos požádala svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování za rok 2008 a možná jste současně podepsala prohlášení na rok 2009.To ale musíte vědět vy, jsetli to tak bylo.Pokud ne, tak s největší pravděpodobností nemáte letos u svého zaměstnavatele podepsáno a můžete podepsat u toho nynějšího.A i kdyby přece jenom ano, tak není nic jednoduššího, než u původního to zrušit.V každém případě, to jestli můžete a nebo nemůžete podepsat u nynějšího zaměstnavatele je plně ve vaší kompetenci, vy si za to nesete odpovědnost a nynější zaměstnavatel o tom nerozhoduje.Může vás pouze upozornit na rizika.

• 10. 10. 2009 15:27

Jíťa (neregistrovaný)

byla jsem na rodičáku se starším klukem,v 7/08 jsem šla na mateřskou z částečného úvazku, holka se narodila v září 08.růžový papír jsem asi podepisovala, jen teď nevím, jestli jenom to roční zúčtování za 08 nebo i něco dál. Takže když se zeptám, co vlastně mám u svého zaměstnavatele hl.poměru podepsané a dozvím se, že na r. 2009 nemám podepsáno, tak to nyní u brigády podepsat mohu? můžu požádat o zákon even. § abych si to mohla načíst a nenechala se okecat? díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).