Re: nárok na dovolenou po rodičovské dov
Pravděpodobně do konce roku odpracujete více jak 60 dnů, tak že vám vznikne nárok na celou letošní dovolenou, která ovšem bude krácena o neodpracované dny v důsledku čerpání rodičovské dovolené, případně o neodpracované dny v důsledku např.nemoci -pokud by jste nějakou neschopnost do konce roku měla.Krácení by bylo o prvních 100 takto zameškaných dnů o 1/12 celoročního nároku a za každých dalších 21 dnů o další 1/12.Pokud by jste do konce roku odpracovala všechny dny, tak mi vychází, jsetli dobře počítám, že máte zatím zaměškáno 152 dnů a krácení by tedy bylo 3/12 t.j. o 5 dnů.
Re: nárok na dovolenou po rodičovské dov
Domnívala jsem se, že se přihlíží buďto (1. varianta) k 60 odpracovaným dnům a pak nároku na 8,5 dne (tj. 5/12 z dvaceti) při nástupu 1.8.2009 anebo (2. varianta) se zvažují ty zameškané dny z důvodu důležité překážky v práci. Pak mi vychází za leden až červenec zameškaných 212 dnů, za prvních sto krácení o jeden den ŘD a pak za 5x21=105 dnů tj. dalších 5/12, celkemi 6/12 tj. krácení o 10 dnů dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.