Re: Souběh zaměstnání
Děkuji moc za rady. Zvažuji, co by pro zaměstnance bylo nejvýhodnější. Jeden z podnikatelů se přikládní k tomuto řešení, druhý ho odmítá, chce zaměstnance propustit na dohodu, s tím, že bude nyní zaměstnán na dobu určitou u druhuhé a on mu podepíš papír, že od 1.4.2010 kdy mu skončí pracovní smlouva na dobu určitou, tak ho znovu zaměstná.
Já se vžívám spíše do role zaměstnance a s tímto řešením moc nesouhlasím, připadá mi nevýhodné. papír mu sice podepíše, ale co když ho nezaměstná????
Dle mého, by pracovní smlouva na dobu určitou a čerpání neplaceného volna byla výhodnější.
To, že může v prohlášení ošetřit podpisem změnu uplatňování slevy, jsem netušila.
>>>Myslím, že to lze udělat tak, jak navrhujete. Bylo by
>>>i možné, aby si v prohlášení ve změnách podepsal, že
>>>ode dne toho a toho ruší platnost prohlášení a
>>>podepsat
>>>si od toho data u druhého. Ten poslední v roce by mu
>>>mohl udělat RZD.
>>
>
>Děkuji moc za rady. Zvažuji, co by pro zaměstnance
>bylo nejvýhodnější. Jeden z podnikatelů se přikládní k
>tomuto řešení, druhý ho odmítá, chce zaměstnance
>propustit na dohodu, s tím, že bude nyní zaměstnán na dobu
>určitou u druhuhé a on mu podepíš papír, že od 1.4.2010
>kdy mu skončí pracovní smlouva na dobu určitou, tak ho
>znovu zaměstná.
>Já se vžívám spíše do role zaměstnance a s tímto
>řešením moc nesouhlasím, připadá mi nevýhodné. papír mu
>sice podepíše, ale co když ho nezaměstná????
>Dle mého, by pracovní smlouva na dobu určitou a
>čerpání neplaceného volna byla výhodnější.
>To, že může v prohlášení ošetřit podpisem změnu
>uplatňování slevy, jsem netušila.
Je fakt, že jak mu skončí doba určitá, tak ho pak nemusí zaměstnat. Ale když už zrovna sjednají novou smlouvu s nástupem za půl roku, tak by si tam mohli smluvit nějaké sankce pro zaměstnavatele, kdyby ho pak přesto nezaměstnal, ne? Ale v případě toho nepl. volna bude zaměstnanec opravdu bitý na nemocenském. S tím prohlášením je to opravdu tak - v průběhu roku se může rozhodovat, pro které měsíce podepíše u kterého zaměstnavatele.
>
>
Na druhou stranu - být tím prvním kamarádem, tak by se mně nelíbilo, kdybych já měla nést to riziko povinnosti vyplácení odstupného v případě, že by hospoda skončila úplně a já bych musela dát tomu zaměstnanci výpověď. Zatímco druhý kamarád by byl v pohodě, protože u něj by prostě zaměstnanci jen doběhla doba určitá. Zatímco mně by ten zaměstnanec s dobou neurčitou zůstal na krku, rozumíte? Jak čtu výše, on navrhuje, aby i u něj měl ten zaměstnanec dobu určitou, ovšem paní účetní myslí spíše na zabezpečení toho zaměstnance. No, budou se muset nějak domluvit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.