Re: Zpětně podepsané prohlášení
Pokud jste jejím posledním zaměstnavatelem v r. 2009, v žádosti o roční zúčtování dodatečně podepíše za měsíce, kdy jí byla sražena srážková daň a vy ji přepočtete na zálohovou a vrátíte. Problém by byl, pokud by po vás pracovala u jiného zaměstnavatele, pak by již u vás nemohla dodatečně podepsat, alespoň si to tak vykládám.
Taky to tak chápu,proto raději každému u koho je to možné nechávám prohlášení podepsat sama.Tady se kolikrát radilo, že to je jenom věcí zaměstnance a když si sám nepožádá, je to jeho věc.
Bohužel se potom stane, že se někde dozví o této možnosti a pro účetní je mnohem pracnější to uvádět do pořádku, než hned na začátku PP nebo dohody na možnost podepsání upozornit.
Moc děkuju za potvrzení, myslela jsem si, že je vše při starém,že se v tomto nic nezměnilo. Za normálních okolností taky nechávám hned při nástupu prohlášení podepsat, ale tato studentka nastupovala, když jsem byla na dovolené a já jí nikde nedohnala. A skončila, aniž bych ji vůbec viděla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.