Re: Potvrzení příjmu pro ÚP
>>>Zaměstnance u nás pracoval od 1.9.2009 do
>>>30.9.2009.Prac.poměr byl ukončn ve zk.době.Protože
>>>jde
>>>na pracák,
>>>tak musím vypočítat čistý průměrný výdelek.V září
>>>odpracoval 21 dnů. Mohu pro výpočet použít výdělek,
>>>kterého dosáhl v září? Nebo musím počítat
>>>pravděpodobný ?
>>Pravděpodobný.
>*** Když budu počítat pravděpodobný, tak jeho mzda je
>9000 + pohyblivá složka v závislosti na tržbě, nevím
>jakou částku bych měla do té pohyblivé, abych ho
>nepoškodila.Jaké je v tomto případě rozhodné období?Od 1.10.2009 jde na pracák, takže RO je III.Q nebo je to II.Q ?
Re: Potvrzení příjmu pro ÚP
nejspíše mám zatmění ... :( PP skončil 30.9., použiji poslední platný průměr, tzn. z II. Q. Ve 2. Q nepracoval, použiji pravděpodobný. Tato otázka se omílá stále dokola a vidíte to, J., stejně řeknu hloupost ...jsem nějaký mimoň dnes a pánbu ví, jestli vůbec jen dnes ..? Původní tazatelce/li se omlouvám, pokud jsem ji/ho zmátla. Jestliže nepracoval, stanovíte pravděpodobný, tzn. takový, kterého by dosáhl pokud by býval byl pracoval. O pravd.prům. se tu také téměř každodenně hovoří, mrkněte do historie nebo ZP § 355
Re: OT_Potvrzení příjmu pro ÚP
To víte, mládí fuč a skleroza úřaduje čím dál víc, a ještě k tomu tohle počasí, venku se čerti žení, asi jsme na tom podobně.Ale tady se člověk alespoň někdy docela pobaví.Já vždycky koukám kdo odpovídá a podle nicku už docela dobře dokážu typnout odpověď. Někdy docela dopředu lituju toho kdo se ptá, když kouknu kdo odpovídá.Ani nemusím číst odpověď a tuším tu smršť.Třeba to je taky tím počasím.Tak se mějte.
Re: OT_Potvrzení příjmu pro ÚP
Já tu nejsem až tak často, abych věděla odkud vane smršť, dobře jen, že to ostatní uvedou na pravou míru, též se mějte, já už se odpojuji. A tak mne napadá, je to vůbec normální, že po práci tu ještě všichni vegetíme ... :) ?? Dobrou noc a pěkné sny bez čísel ;)
Re: ilče_OT_Potvrzení příjmu pro ÚP
Milá ilčo, jestli jste dobře četla, psala jsem, že nevím , odkud vane "smršť" :) a pokud jste to vztáhla na sebe, já za to nemohu, ale ráda bych vám malinko něco řekla, trochu pokory by nezaškodilo, já nepatřím mezi nej a nikdy jsem to o sobě netvrdila, naopak mám pocit, že mám stále mezery a nestíhám a zde na BC se mi také už párkrát dost zadařilo v tom směru, že jsem plácla hloupost a když mne kolegyně opravily, vděčně jsem poděkovala a vzala jsem si to k srdci a nepráskla za sebou dotčeně dveřmi, budu ráda, když se tohle mé sdělení k vám dostane, ale ne na netu, ale k srdíčku :) mějte se pěkně a pěkný den. PS Všichni se stále učíme a každý jsme jednou začínal a také jsme byli mladí, takže vaše sdělení chápu :)
Re: ilče_OT_Potvrzení příjmu pro ÚP
Díky, za Vaši podporu, protože já vím, že se musím pořád učit
a podařilo se mi odpovědět taky pitomost, kdy jsem to pak uváděla na správnou míru.A navíc, dostalo už se mi tu tolik správných užitečných rad, za které vždycky děkuju a jsem vděčná.
Takže, hezký den a jdu pracovat a určitě se zase budu na něco ptát, protože škola a kurzy mi nedala tolik co nyní praxe a dobré rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.