Re: Zápočtový list
Ne, jste "v právu" nevystavit Potvrzení o zaměstnání, pokud byla se z-cem sjednána DPP, viz výše zmiňovaný § 313. Stejný případ jsem řešila s pracovnicí ÚP zkraje roku, jde jim o statistické zjišťování, proto ho chtěli, ZL jsem nevystavila s tím, že mi to zákon neukládá a víc nechtěli. Jen to zkoušejí. Pokud ráda telefonujete :), zavolejte si sama na ÚP, aby vám vysvětlili, z jakého důvodu máte z-ci vystavil Potvrzení o zaměstnání, argumentujte § 313 a uvidíte, že z toho sejde, možná se dozvíte, že ho ani nechtějí. Pokud by chtěli údaje do statistiky, mohou si doložit dohodou o PP, kterou jim váš bývalý z-ec může přece předložit nebo mu z dobré vůle pořídíte kopii, ale nemohou vás z moci úřední donutit k vystavení ZL čili Potvrzení o zaměstnání při sjednané DPP, nebojte se toho :) ÚP má pravomoc pouze ke kontrole zákona o zaměstnanosti, do zákoníku práce již nemohou hovořit, tak jděte do toho ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.