Re: přeprava po ČR a následná přeprava d
Jestli budete opravdu fakturovat dánské firmě s dánským VAT (a nikoliv české firmě s českým DIČ s dánskými majiteli) tak se přikláním k názoru známého...viděla bych to na §10 odst 2+3 -kde se píše že ...za přepravu zboží mezi členskými státy se považuje také přeprava, kdy místo zahájení a místo ukončení přepravy je na území stejného členského státu, a tato přeprava je přímo spojena s přepravou zboží, kde místo zahájení a místo ukončení přepravy je na území dvou různých členských států...takže by šlo o reverse charge
Moc děkuji za názor, ano budeme skutečně fakturovat dánské firmě s dánským VAT. Tento paragraf jsem si právě myslela, že bych mohla napasovat na to, když uskutečníme několik těchto přeprav na území ČR (do toho skladu) a pak následně to ještě přepravíme do Dánska.... Myslíte tedy, že i když si to Dánové přepravili sami a nás využili pouze na přepravu zde v ČR, že mohu tento paragraf použít? Máme přepravní list, kde je uvedeno odesílatel ( nakládka Kladno),příjemce( vykládka sklad Jirny) a dopravce - dánský.....My jsme jenom spedice (takže pro nás tuto přepravu uskutečnil český přepravce - od něj máme samozřejmě fakturu za přepravu po ČR s DPH) . Je fakt, že se skutečně jedá o přepravu související s přepravou, kde nakládka a vykládka je na území dvou členských států, tak snad ano. děkuji
Dobrý den, děkuji za názor, souhlasím s Vámi, že uskutečněná tuzemská přeprava je potřeba zdanit naší českou DPH, ale myslím, že pravdu má přece jen paní Jana h., protože jedinou vyjímkou je přeprava v tuzemsku, která přímo souvisí s intakomunitární přepravou. Pak se tato tuzemská přeprava stane součástí intakomunitární přepravy. Mám v ruce mezinárodní přepravní list (CMR). Tento CMR bych měla jako důkaz pro FÚ. Doufám, že přibude ještě někdo třetí....ale jsem opravdu již skoro přesvědčená, že mohu osvobodit. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.