Re: 100 Kč stravenka-zdanění u zaměstnan
Dobrý den, děkuji, co se týče uznatelných daňových nákladů-vím, že je tam strop (70% sazby stravného, což teď činí 50,40, takže do nákladů lze dát pouze 50,40..takže to nebude celých 55% z hodnoty stravenky.) jde mi o to, zda , když mi zaměstnanec mi nic nezaplatí, vše proplatíme my, zda mu nevzniká nějaký zadnitelný příjem. Ale to účtování se mi nezdá, dala bych 527/213
OK možná jsem to jenom nepochopila...takhle to na mě dělalo dojem, že z účtu 213 odúčtujete pouze 45% hodnoty stravenky...
já bych účtovala
55% 527/213
45% 335/213
proplacení do pokladny 211/335,nebo stržení z mezd 331/335
možná to ještě děláte jinak, v účtu vám to musí vycházet....účet 213 musí odpovídat fyzickému stavu stravenek...já to vůči vám nemyslela ve zlém...děkuji
Ano děkuji vím, jestli to správně chápu, tak strop daňově uznatelných nákladů je 70% stravného vymezeného pro zaměstancne v paragrafu 109 zákoníku práce. (pro tento rok by to mělo být 50,40-takže do nákladů mi přijde pouze 50,40 (namísto 55 Kč-což je 55 % z hodnoty stravenky-máme úprostě moc velkou odnotu starvenky) Nám to ale nevadí. My nechceme žádné peníze od zaměstnance, takže pro nás daňové výdaje 50,40 a 49,60 bude nedaňově. Jedná se mi o to, zda to, že poskytuji zaměstancovi tak vysokou hodnotu starvenky a nechci od něj žádné proplacení, zda to nepodléhá zdanění u zaměstnance. Nevím, zda se vyjadřuji přesně a správně. Myslím, že to zdanění nepodléhá...děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.