Re: faktura z EU bez věty o přechýlení
děkuji moc-tak já podniknu kroky na zjištění VAT...., zda není třeba chybně uvedeno na fa...a v případě, že nebudou plátci...nesamovyměřím a bude to pro mě jako obyčejná přijatá fa od neplátce z ČR. Tudíž se to nikde v DAP neobjeví, že? Děkuji
Mám stejné problémy. Postupuji striktně podle zákona o DPH
Nemá-li fa některou náležitost podle par. 31 - platné DIČ,neobsahuje DPH a sdělení o povinnosti odběratele služby
přiznat a zaplatit DPH, nepovažuju ji za daňový doklad a napíšu si na ni tuto poznámku.
děkuji, také o tom tak přemýšlím...jediná věta, která by mohla znamenat pro mě povinnost vyměřit si a zaplatit daň je : "Text für ig-Steuersatz" - což by mohlo znamenat "text pro jinou sazbu daně" - nepovažuji to teda za větu, podle které bych měla samovyměřit....ale je docela možné...že jsem si jenom špatně přeložila význam. V každém případě VAT není platné...no musíme se s nimi spojit a uvidíme, co nám v pondělí řeknou. Hodně jsem už slyšela, že na zahraničních fakturách často ty větičky chybí....i když by tam správně měly být...
děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.