Vlákno názorů k dotazu Na úřadu práce - do kdy platba od zd - Re: na úřadu práce - do kdy platba Toto...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2009 20:05

zd (neregistrovaný)

Re: na úřadu práce - do kdy platba
    Toto řešil kolega letos v květnu. Pokud obnovíte ŽL, od 5.12. budete OSVČ, za prosinec zaplatíte zálohy na ZP i OSSZ a to na základě posledního DAPu a přehledů které jste jim odevzdal. Pokud vaše zálohy byly vyšší než minimum, o snížení záleh si můžete požádat ale až po 3 měsících.Dřív ne.My hned v 6/09 psali žádost na OSSZ o snížení, pak mu volali a museli jsme jim zase poslat Žádost o zrušení podané žádosti o snížení záloh. Takže od 9/09 už mu je pak na základě další poslané žádosti(po3 měsících) snížili.

• 17. 10. 2009 19:49

tele (neregistrovaný)

Nejdříve vám děkuji za opověď.Bohužel moc nerozumím co myslíte tím DAPu a přehledu ... Já nic nikdy nikam neodevzdával žádné přiznání nic ,asi jsem měl hned upřesnit- udělat jsem si před lety žl ale podnikat nikdy nezačal ,vždy jsem jen prodloužil pozastavení žl tak aby mě nemohl žl zaniknout,a teď bych před vánoci chtěl začít podnikat (zkusim jak to půjde ,připadně pak se vrátim do evidence úp) takže jak tedy a od kdy budu platit ty zálohy když začnu 5.12. nebudu mít ten měsíc prosinec placen zdravotní úřadem práce ? Moc děkuji za radu.

• 18. 10. 2009 22:36

L. (neregistrovaný)

Dobrý večer, já bych to viděla tak, že budete muset zaplatit zálohu jak na ZP tak na SP za celý prosinec, i kdybyste začal např. od 25. 12., zaplatíte za celý měsíc. Na zravotní pojištění i na sociální pojištění se platí minimální zálohy, které jsou dané zákonem a ty jsou vypočítány z minimální hrubé mzdy. Nyní je to myslím na ZP 1080Kč a na SP 1590Kč.

• 19. 10. 2009 13:27

zd (neregistrovaný)

OK,to nebylo zřejmé z vašeho dotazu.Myslela jsem že jste přerušil třeba krátkodobě, ale i tak : pokud obnovíte živnost,budete za prosinec platit zálohy na SP i ZP a je jedno,zda obnovíte k 1.12 nebo třeba k 5.12.,30.12. Na sociální záloha 1.720 Kč/měsíc a zdravotní 1.590/měsíc.splatnost sociálního za 12/2009 by pak byla v období od 1.1.2010 do 20.1.2010 a zdravotního nejdéle do 8.1.2010.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).