Rozhodné období - jak to vidí ostatní?
Datem přiznání důchodu jsem myslela to, že třeba dnes, to je 20.října, rozhodne OSSZ, že je zaměstnanec invalidní. Důchod mu pak ale může být přiznán třeba už od 1.září. Rozhodné období ale začne toho 20.října. Pokud jde o § 19, myslím, že opravdu nemáte pravdu. Snad se ještě někdo do diskuze přidá.
Re: Rozhodné období - jak to vidí ostatn
paní j., to je právě ten problém, že je změna zákona od 1.1.2009:
U zam-ce, který byl uznán plně nebo částečně invalidní, se za vznik poj., od kterého stanovíme RO, považuje den, v němž byla uznána jeho plná či částečná invalidita.
Př.: Zam-ec pracuje u zam-tele již od r. 2004. Zam-ec byl dne 15.4.2009 uznán část. inv. Dne 10. 7. 2009 byl uznán PN. RO je období 15.4.2009-30.6.2009.
Re: Rozhodné období - jak to vidí ostatn
Odvolám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil. Skutečně jsem si § 19 odst. 1 písm. c) vysvětlila chybně. Dle výkladu Marty Ženíškové je skutečně rozhodné období od data uznání částečné invalidity.
V tomto případě bude RO opravdu od měsíce dubna.
Všem se omlouvám a doufám, že mi všichni, kteří můj příspěvek četli, prominou. Děkuji a přejí hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.