Vlákno názorů k dotazu Pozdě odevzdané ošetřovné od PavlaS - Re: pozdě odevzdané ošetřovné na základě čeho jste dělala...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2009 13:27

PavlaS (neregistrovaný)

Re: pozdě odevzdané ošetřovné
    na základě čeho jste dělala výplatu? Vy jste neměla zkontrolovanou docházku nebo nějaký podklad pro výplatu o odpracované době???

• 20. 10. 2009 10:57

andreas (neregistrovaný)

On je vlastně společníkem ve firmě, tudíž vycházíme z toho, že má odpracované všechny dny.

• 20. 10. 2009 11:03

andreas (neregistrovaný)

>>>Dobrý den,
    >>>
    >>>jak se mám zachovat jako mzdovka, když jsem jednomu
    >>>zaměstnanci proplatila v měsíci září celý měsíc jako
    >>>odpracovaný a on mi téměř v polovině října donesl
    >>>doklad
    >>>na Ošetřovné, které měl v září? Nejraději bych to
    >>>ignorovala...
    >>>
    >>na základě čeho jste dělala výplatu? Vy jste neměla
    >>zkontrolovanou docházku nebo nějaký podklad pro
    >>výplatu
    >>o odpracované době???
    >
    >
    >On je vlastně společníkem ve firmě, tudíž vycházíme z
    >toho, že má odpracované všechny dny. Přistupuji k tomu tak, že je to jeho chyba, o žádné peníze fakticky nepřišel, nemá ani neomluvenou absenci. Jedná se mi o to, zda třeba na sociálce nebude ležet kopie, aby si to spárovali.

• 20. 10. 2009 11:29

RenataH (neregistrovaný)

Možná na sociálce může ležet kopie, ale to vás bolet nemusí. On není povinnen pobírat ošetřovné, když nechce, mohl by si klidně na tu dobu vzít dovolenou nebo zajistit ošetřování jiným členem rodiny. Pokud s tím ostatní společníci(máte-li nějaké jiné) souhlasí (někomu by se třeba nemuselo líbit, že má mzdu za práci, kterou nevykonával, já nevím) nechte to být.

• 20. 10. 2009 13:05

Jiřka1 (neregistrovaný)

Já to spíš vidím tak, že on chce dostat od sociálky ošetřovné, akorát Vám jaksi zapomněl říct, že měl ošetřovačku (to znám). Pokud to jde, předělala bych výplaty a to buď tak, že bych se s ním domluvila, zda hrubou mzdu nechat stejnou, tzn. zadat kratší docházku a dohodit ošetřovačku, tím pádem mu vyjde nižší základ a přidat odměnu tak, hrubá mzda zůstala stejná, jako kdyby ošetřovačku neměl. Nebo tu hrubou mzdu nedorovnávat a nechat ji nižší a na sociálku i zdravotní pojišťovanu poslat opravné přehledy a opravit zaúčtování. Jednodušší bude ta první varianta - dohodit odměnu tak, aby se hrubá mzda nezměnila. Předpokládám, že má pracovní smlouvu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).