Re: Práce ve svátek a měsíční mzda
Předpokládám, že jde o měsíční mzdu, pak mohou nastat dva případy:
měsíční mzda se mu za svátek krátí a svátek má placen náhradou
měsíční mzda se za svátek nekrátí / ale také nemá za svátek nic na víc /
Ať vyberete kteroukoliv variantu, Vy to v žádném případě nemáte správně.
>>Prosím o kontrolu. Zaměstnanec má základní mzdu
>>18000,-. Odpracoval 1 svátek. Průměr pro náhrady je
>>1013,18.
>>V měsíci 21 pracovních dní.
>>Je jeho mzda včetně příplatku za svátek 19831,- ?
>>Moc všem děkuji
>
>Předpokládám, že jde o měsíční mzdu, pak mohou nastat
>dva případy:
>měsíční mzda se mu za svátek krátí a svátek má placen
>náhradou
>měsíční mzda se za svátek nekrátí / ale také nemá za
>svátek nic na víc /
>Ať vyberete kteroukoliv variantu, Vy to v žádném
>případě nemáte správně.
No,paní píše, že svátek odpracoval, tudíž mu náleží celá měsíční mzda + 100% přípl. za práci ve svátek. takže 18000+1013,18 + ev. pokud je to práce přesčas, pak ještě 25% přípl. za práci přesčas
>
Takže pro shrnutí, jestli tomu rozumím správně. Když se měsíční mzda za svátek nekrátí a pracovník svátek odpracuje, náleží mu měsíční mzda plus příplatek za práci ve svátek plus případně za přesčas. V prvním výpočtu jsem tedy mylně pracovníkovi napočítala navíc peníze za práci ve svátek.
Tak jsem to teď řešila. Díky za potvrzení mého výsledku, ačkoliv jsem se pokusila použít metodu selského rozumu:
Fond pracovní doby je 176 hodiny včetně SV. Těch 8 hodin má "omluvených" a nemusí pracovat. Můžu krátit měsíční mzdy a vyplatit náhradu (nebo nemusím, pokud nevyplácím náhradu za svátek průměrem) Pokud pracuje, tak 100% příplatku k plné měsíční mzdě, protože odpracoval 176 hodin a ani 1 navíc....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.