Vlákno názorů k dotazu Hrubé porušení pracovní kázně od Jiřka1 - Re: hrubé porušení pracovní kázně Tak toto by jako...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2009 12:09

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: hrubé porušení pracovní kázně
    Tak toto by jako porušení povinností zvlášť hrubým způsobem skutečně neobhájil. Šla jste k tomu lékaři pro omluvení pro nemoc (vystavil Vám neschopenku?). Tím byste měla ten pátek omluvený. Ale i kdybyste ho omluvený neměla, tak pro 1 den áčka by Vám také nemohl okamžitě zrušit prac. poměr z důvodu "hrubého porušení". To by mu prošlo jsen v případě, že byste svojí neomluvenou nepřítomností zůsobila např. nějakou velkou škodu nebo ohrozila někoho na zdraví nebo na životě apod.
    Co ale může udělat je zrušení pracovního poměru ve zkušební době - a Vy píšete, že jste ve zkušební době byla. Ve zkušební době může zrušit pracovní poměr i s těhotnou. Jen to zrušení nesmí zaměstnanci dát v prvních 14ti dnech nemoci.

• 21. 10. 2009 12:16

Šárka.N. (neregistrovaný)

Re: hrubé porušení pracovní kázně
    Neschopenku nemám ptž mi dal výpověd už k tomu pátku, takže už od pátku jsem tam nepracovala...nikoho jsem neohrozila ani nic podobného,podle me byl spíš naštvanej že tam musel být místo mě!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).