Re: zákonné pojištění odpovědnosti zaměs
Já osobně dělám předpis k úhradě škody, připájím k tomu způsob výpočtu nároku na škodu - fakturu nebo jíný výpočet, prodejní cena výrobku, cena poškozeného materiálu....
Toto mu dám do rukou a on si to podá u pojišťovny. Pak nás pojišťovna vyzývá k nahlášení škody ze strany firmy a tam dokládám průměrný výdělek. Pozor u vyšších škod pojišťovna plní jen do 4,5 násobku průměrného měsíčního výdělku.
Děláte to správně. Ovšem píšete o pojištění zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateleli, čili pojistka na blbost. Dotaz byl na něco jiného. :-)
K dotazu jen dodám, že je potřeba se na Kooperativu nejdřív jako zaměstnavatel přihlásit při přijetí prvního zaměstnance a potom už se jenom platí.
Děkuji moc za odpovědi, vždy mě uklidníte, když mi odpovíte a shoduje se to s tím, o čem jsem si myslela, že je správně. Převzala jsem mzdy po kolegyni a tak se vždy potřebuju ujistit, zda nedělám něco špatně - hlavně u věcí, na které narazím poprvé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.