Re: stormware pohoda a elekt. podání - P
Podávám DPH za několik klientů z Pohody přes PVS.
Ti klienti by se měli zaregistrovat na PVS k dané službě, netřeba nikam chodit, vlastně je můžete zaregistrovat i Vy sama přes internet (alespoň mně to šlo) a měli by Vás tam uvést jako svého zástupce (tj. uvést tam Vaše id. číslo zástupce). Vy musíte být na PVS zaregistrována jako zástupce, abyste získala to číslo.
Chvíli mně to taky trvalo, než jsem to zavedl.
Takže je můžu registrovat i já??? To zase bude porod..... podpis mi problémy nedělal, ale tohle je fakt chaotické. Moc díky za radu...
p.s. prozradíme, jak podám přiznání sama za sebe??? ani to jsem dneska nedokázala, pokud zdržuju, tak se nezlobte, nemám se kam obrátit.
No já je zaregistroval, chudáci o tom ani neví :-).
Já jsem na PVS přihlášen ještě jako organizace, tam podávám DPH za sebe. Musíte tam být samozřejmě přihlášena ke službě Daňová správa - elektronická podání se správně vyplněným DIČ.
Ještě jde o to mít na počítači kromě el. podpisu nainstalovaný i správný šifrovací certifikát (Šifrovací certifikát MF ČR).
Je to takové složitě, nikde to není laicky popsáno, každy na to musí přijít sám. Mně to taky dost trvalo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.