Vlákno názorů k dotazu 2xzaplacená přij.fa v Pohodě od Stopp - Re: 2xzaplacená přij.fa v Pohodě Já mám v nastavení...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2009 12:08

Stopp (neregistrovaný)

Re: 2xzaplacená přij.fa v Pohodě
    Já mám v nastavení - globálním i uživatelském - nastaveno účtování pro přeplatky a limit pro výši přeplatků.
    Pokud jsem nějakou fakturu zaplatila 2x já, účtuju na
    378A jako pohledávku, pokud mě někdo 2x zaplatil, okamžitě vracím a účtuju přes 379A.

• 27. 10. 2009 13:58

Ivana3 (neregistrovaný)

takže než zlikvidujete v bance přeplac.fa tak si na ni vystavíte ostatní pohledávku?

• 27. 10. 2009 14:17

Stopp (neregistrovaný)

Ostatní pohledávka se vystaví automaticky, pokud je v Globálním nastavení určeno, že se pracuje s přeplatky. To si určitě zkontrolujte. Pohoda to má vcelku slušně přednastaveno, včetně číselných řad a předkontace.
    Ovšem vystaví se jen v případě, když se splete celková částka faktury, pak při likvidaci Vám oznámí, že jde o přeplatek a jestli si přejete zaúčtovat a zaevidovat.
    Např: DFA je na 1500, já platím 1800....
    Pokud ale tu samou fakturu zaplatím podruhé, automaticky se mi žádná pohledávka nevystaví, navíc je stejně s předkontací "bez" takže já se s ní ani neobtěžuju. Jen v bance účtuju 378/221. A sem-tam zkontroluju konto účtu 378.
    Doufám, že jsem vám poradila dobře, odpoledne budu zase řádit v Pohodě, teď jsem v jiném SW, klidně se ozvěte, pokud budete potřebovat, mail: stoppelova@seznam.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).