Re: Minimalni mzda a potvr. o zdan.prijm
Potvrzení o zdanitelných příjmech jste povinen vystavit na žádost býv.zaměstnance do 10 dnů.Přestože mu vycházela nulová daň,jeho příjmy u Vás patří do jeho ročních příjmů pro účely buď jeho přiznání k dani nebo do ročního zučtování u jeho dalšího zaměstnavatele.
Uvedete výši hrubé zdanitelné mzdy, daňový základ ( hrubá zvýšená o náklady na pojistné, které je povinen platit zaměstnavatel - tzv. suorhrubou), sraženou zálohu na daň, uplatněné slevy na dani během roku.
Dekuji za odpoved.uz mi to s vecerem prilis nemysli. Muzete mi prosim napsat ve zratce co uvest do jednotlivych mesicu?
HM=8000,-
Danovy zaklad=10720,-???
Sražena záloha na daň= ??
Uplatněné slevy na dani během roku=??
Zamestnanec nema zadne slevy na deti, zadne odecty, nic. Dekuji za pomoc!
On opravdu měl každý měsíc stejně? Měl jste ho správně zařazeného, tzn., že jeho zaručená mzda byla zároveň mzdou minimální? To jste mu nenařídil čerpat dovolenou? Pokud ne, je to v rozporu se Zák.práce, ale budiž. V poslední mzdě jste ale musel nevyčerpanou dovolenou proplatit.
Ano, ma kazdy mesic stejne, dovolenou bral posledni mesic a vyslo mu to na korunu stejne jako kdyby pracoval. Taky jsem koukal.
Ale o to nejde, chtel bych vedet co tam uvest za udaje.
Dekuji
>On opravdu měl každý měsíc stejně? Měl jste ho správně
>zařazeného, tzn., že jeho zaručená mzda byla zároveň
>mzdou minimální? To jste mu nenařídil čerpat dovolenou?
>Pokud ne, je to v rozporu se Zák.práce, ale budiž. V
>poslední mzdě jste ale musel nevyčerpanou dovolenou
>proplatit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.