Re: 2 pracovní poměry
>Prosím, manžel pracuje v 1 firmě na normální pracovní
>poměr tzn na 170 hod(nepřetržitý provoz),k tomu má
>každý měsíc 85 hod přesčasu,za které mu každý 3 měsíc
>poskytnou náhradní volno celý měsíc(2 měsíce po
>85=170hod).Kdy mu ty hodiny zaplatí?
za práci přesčas musí vždy dostat mzdu a příplatek nebo místo příplatku NV, o udělení NV se ale musí se zaměstnancem dohodnout.
V tom měsíci, kdy je
>odpracuje nebo v tom, kdy má nahradní volno?
Vždy mu musí zaplatit mzdu za odporacované hodinjy i za přesčasové ve výplatním termínu následující měsíc.
Může v tomto
>volném měsíci pracovat na další pracovní poměr u jiné
>firmy?
ANO
A mohl by i u stejně firmy v jiném pracovním
>zařazení?
ANO
Kde a jak bude platit daně a SP a ZP.To bude
>platit 2x?
Já jsem se do toho nějak zamotala.
Takže praktický příklad. Pan X půjde do práce v pondělí na 8 hod + 4 hod přesčas, v úterý 8 hod + 4 hod přesčas a ve středu má tedy volno,ale počítá se mu jako by byl 8 hod v práci? Bez příplatků za přesčas. A když by mu je zaplatil v ty dny, kdy je měl jako přesčas tak mu náleží příplatek 25%,ale už ne volno?
Děkuji za odpověď. Číst umím, ale patlám se v tom tak, že mě už z toho brní hlava. Už jsem z toho vyšla. Nějak z toho jeho zaměstnání mám divný pocit,ale asi to bude v pořádku.V minulém ho dost napálili.
Bude pracovat 2 měsíce svůj úvazek + každý měsíc 85 hod přesčasu.Protože se dohodli na náhradním volnu, tak budou přesčasy bez příplatku. Třetí měsíc bude doma bez mzdy a v tom měsíci může pracovat jinde na další pracovní poměr(vedlejší už není) nebo u stejné firmy na jiné pozici.Sociální, zdravotní a daně bude platit z aktuálních hodin v odpracovaném měsíci u daného zaměstnavatele.
No takhle to vypadá už jasněji.:-) Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.