Vlákno názorů k dotazu 2 pracovní poměry od pája - Re: 2 pracovní poměry >Prosím, manžel pracuje v 1...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2009 9:55

pája

Re: 2 pracovní poměry
    >Prosím, manžel pracuje v 1 firmě na normální pracovní
    >poměr tzn na 170 hod(nepřetržitý provoz),k tomu má
    >každý měsíc 85 hod přesčasu,za které mu každý 3 měsíc
    >poskytnou náhradní volno celý měsíc(2 měsíce po
    >85=170hod).Kdy mu ty hodiny zaplatí?

za práci přesčas musí vždy dostat mzdu a příplatek nebo místo příplatku NV, o udělení NV se ale musí se zaměstnancem dohodnout.

V tom měsíci, kdy je
    >odpracuje nebo v tom, kdy má nahradní volno?

Vždy mu musí zaplatit mzdu za odporacované hodinjy i za přesčasové ve výplatním termínu následující měsíc.
    Může v tomto
    >volném měsíci pracovat na další pracovní poměr u jiné
    >firmy?

ANO
    A mohl by i u stejně firmy v jiném pracovním
    >zařazení?
    ANO
    Kde a jak bude platit daně a SP a ZP.To bude
    >platit 2x?

• 31. 10. 2009 11:25

DanušeŠ (neregistrovaný)

Já jsem se do toho nějak zamotala.

Takže praktický příklad. Pan X půjde do práce v pondělí na 8 hod + 4 hod přesčas, v úterý 8 hod + 4 hod přesčas a ve středu má tedy volno,ale počítá se mu jako by byl 8 hod v práci? Bez příplatků za přesčas. A když by mu je zaplatil v ty dny, kdy je měl jako přesčas tak mu náleží příplatek 25%,ale už ne volno?

• 31. 10. 2009 11:46

pája

copak neumíte číst?
    pondělí 8 + 4 přesčas = mzda za 8+4 hodiny,( celkem za 12 hodin), za 4 přesčas příplatek 25 %, ten je přednostní, nebo se můžou dohodnout, že za 4 hodiny místo příplatku dostane NV, to je bez náhrady mzdy

• 31. 10. 2009 13:36

DanušeŠ (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Číst umím, ale patlám se v tom tak, že mě už z toho brní hlava. Už jsem z toho vyšla. Nějak z toho jeho zaměstnání mám divný pocit,ale asi to bude v pořádku.V minulém ho dost napálili.

Bude pracovat 2 měsíce svůj úvazek + každý měsíc 85 hod přesčasu.Protože se dohodli na náhradním volnu, tak budou přesčasy bez příplatku. Třetí měsíc bude doma bez mzdy a v tom měsíci může pracovat jinde na další pracovní poměr(vedlejší už není) nebo u stejné firmy na jiné pozici.Sociální, zdravotní a daně bude platit z aktuálních hodin v odpracovaném měsíci u daného zaměstnavatele.

No takhle to vypadá už jasněji.:-) Děkuji za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).