Re: Problém s účtem 213
Jednou v celkových tržbách(stravenky) a pak ještě vystavil na odebrané obědy faktury.Tržby jsem nechala,ale faktury jsem opravila mínusem(výnosy i dph) a když chci odečet jen účtu 213,protože to nejsou ani stravenky,ale poukázky na oběd jen pro tuto restauraci a nemají mezi"sodexkama" co dělat,je účet v mínusu.Buď něco dělám nelogicky nebo je tam manko.Děkuji.
Nedělám v restauracích a tak nechápu co jsou poukázky na oběd, ale budiž.
Tak znovu podle toho, jak to chápu (vynechávám DPH):
1) Kdysi jste nakoupili stravenky 213/211
2) účtovali jste tržbu za stravenky 211/602
3) omylem vystavili ještě faktury za stravenky 311/602
4) měli jste účtovat spotřebu stravenek do nákladů 5xx/213
Tak jestli jste vystavili omylem fakturu a zároveň účtovali 2x spotřebu stravenek, tak při stornu faktury stornujte i tu druhou spotřebu a je to ne? Jinak už nevím teda...
Paní Vendy,"poukázky " na oběd jsou vytisklé v restauraci,jsou neobchodovatelné a podle smlouvy je mohou zaměstnanci jisté firmy projíst jen v této restauraci.Takže restaurace stravenky nenakupuje,ale stravenky i poukázky ji nechávají lidé za oběd.Tyto jsem účtovala z tržeb do výnosů 378.../602...,následně 213/378....Faktury,které se vydávají za odebrané obědy 311/602...(také vynechávám DPH).Když jsem zjistila,že pokázky počítali do stravenek a ještě za obědy vypisovali faktury udělala jsem opravu 602.../311... a 311.../213 a tady mi to už v zústatku na účtu 213 dělá ten mínus.Děkuji za trpělivost-jst svatá:=))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.