Re: DE - zakázky?
Dobrý den, zákazka čili objednávka není doklad, takže jak říkal kolega není nutno evidovat.
Ale na druhou stranu je zakázka "podkladem" pro vystavení faktury (jak byste jinak věděli, kolik má zákazník zaplatit a kolik si toho odebral), kterou Vám zákazník zaplatí a to je pro Vás příjem.
A prokazování příjmů a výdajů doporučuju věnovat co největší pozornost.
Pokud jste malá firmička, tak bych to asi neřešila, pokud větší, tak já osobně bych evidovala.
Mějte se fajn.
Re: DE - zakázky?
Děkuji moc za radu. Ale radost z toho moc nemám.
Jsme firma s deseti zaměstnanci. takže nevím, jestli jsme malá firmička, ale velká určitě nejsme. Já totiž pořád nevím jak na to. Potřebovala bych nějaký návod, jak to s těmi zakázkami dělat.
Totiž já jsem ženská, faktury vystavuje šéf. K faktuře je vystavený soupis prací a dodávek. Jenomže šéf si ten materiál vypisuje podle sebe a já jako ženská mám z toho potom guláš. Na přijatých fakturách je to jinak a vystavených také jinak. Chlapi, když nakoupí materiál, tak mi přesně nenapíšou co jde na nějakou zakázku nebo spíš kolik kusů toho jde na zakázku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.