Re: Čas při tuz. + zahr. cestě
Dobrý den, já ty hodiny v ČR sčítám.
Dlouho jsem také nevěděla, jak na to, ale letos jsem si koupila knihu od firmy ANAG Cestovní náhrady s komentářem a tady je uveden příklad, přesně se na tuto sitaci hodící a tak ho i já aplikuji na praxi.
Je to sice dlouhé, ale přepsala jsem Vám to, třeba Vám to pomůže:
Příklad: "Vyslali jsme zaměstnance do zahraničí. Pracovní cesta začala ve 4,30 hod a na hranicích do Německa byl v 7,30 hod. Ještě tentýž den byl v 11,05 hod. na hranicích zpět do ČR a vrátil se domů v 15,00 hod. v jeden pracovní den."
Řešení: V uvedeném průběhu jednodenní pracovní cesty do zahraničí vzniklo zaměstnanci právo na tzv. tuzemské stravné a v zahraničí na základě doby trvání prac. cesty na zahraniční stravné. Pokud byl průběh pracovní doby určen tímto způsobem, tzn. zaměstnanec na území ČR před zahraniční částí prac. cesty strávil časový úsek ve výši 3 hodin a po překročení české státní hranice zpět na území ČR po ukončení prac. cesty v místě bydliště v 15 hodin se jedná cca o 3,5 hodiny, pak se tyto časové úseky sečtou a vzhledem k tomu, že tato doba je delší než 5 hodin, vzniká zaměstnanci právo i na poskytnutí stravného stanoveného nebo sjednaného zaměstnavatelem pro pracovní cesty na území ČR. Zahraniční stravné........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.