Vlákno názorů k dotazu Zkušenosti se ZP - hlášení do 8 dnů od -vera- - Re: Zkušenosti se ZP - hlášení do 8...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2009 9:50

-vera- (neregistrovaný)

Re: Zkušenosti se ZP - hlášení do 8 dnů
    Dobrý den, já mám se zdravotními pojišťovnami skvělé zkušenosti. Moji klienti mi nikdy nepředávají info včas, takže posíláme všechno pozdě. Dokonce se mi stalo, že klient neposlal Přehled o příjmech a výdajích za určitý rok, oni si na to vzpomněli až v květnu a v květnu jsme jim ho zasílali. Dokonce mi paní ještě poděkovala, že jsme hodní, že to vůbec pošleme. Nikdy jsme pokutu ani nic výhružného nedostali. U sociálky a finančáku je to úplně jiné.
    Ale je to moje zkušenost!
    Mějte se fajn.

• 4. 11. 2009 9:55

RenataH (neregistrovaný)

Já se musím zastat i referentek na OSSZ, já s nimi mám dobré vztahy a kolikrát řešíme věci i přes telefony, k oboustranné spokojenosti. To bych řekla, že ty na přepážkách jsou horší.

• 4. 11. 2009 10:09

-vera- (neregistrovaný)

oni v principu jsou na všech těchto úřadech hodné dámy, jenom bohužel mají vedení, které na ně šlape; zdravotní pojišťovna je vděčná, že jste u ní a nejdete k jiné, tak má všeobecně lepší přístup; ale například od sociálky neutečete :-)
    je to o lidech
    takže tito mají úřední postupy a prostě musí

• 4. 11. 2009 10:36

paja5 (neregistrovaný)

Myslíte tím přihlášky a odhlášky zam-ců?? nebo se hlásí i jiné věci, jsem v tom nová díky moc

• 4. 11. 2009 11:13

beta (neregistrovaný)

Já se musím zastat i referentek na OSSZ, já s nimi
    >>>mám
    >>>dobré vztahy a kolikrát řešíme věci i přes telefony,
    >>>k
    >>>oboustranné spokojenosti. To bych řekla, že ty na
    >>>přepážkách jsou horší.
    >>
    >>oni v principu jsou na všech těchto úřadech hodné
    >>dámy, jenom bohužel mají vedení, které na ně šlape;
    >>zdravotní pojišťovna je vděčná, že jste u ní a nejdete
    >>k
    >>jiné, tak má všeobecně lepší přístup; ale například
    >>od
    >>sociálky neutečete :-)
    >>je to o lidech
    >>takže tito mají úřední postupy a prostě musí
    >
    >
    >Myslíte tím přihlášky a odhlášky zam-ců?? nebo se
    >hlásí i jiné věci, jsem v tom nová díky moc
    Jako zaměstnavatel podáváte přihlášky, odhlášky, posíláte měsíční přehledy o výši vyměřovacích základů a plníte oznamovací povinnost na základě zákona č. 48/1997, niže jsem zkopírovala, přeji hodně štěstí :)
    § 10

Oznamovací povinnost plátců pojistného

(1) Zaměstnavatel je povinen nejpozději do osmi dnů od vzniku skutečnosti, která se oznamuje, provést u příslušné zdravotní pojišťovny oznámení o:
    a) nástupu zaměstnance do zaměstnání (§ 2 odst. 3) a jeho ukončení; jde-li o pojištěnce podle § 2 odst. 1 písm. b), oznamuje též tuto skutečnost,
    b) změně zdravotní pojišťovny zaměstnancem, pokud mu tuto skutečnost sdělil; oznámení se provede odhlášením od placení pojistného u původní zdravotní pojišťovny a přihlášením k placení pojistného u zdravotní pojišťovny, kterou si zaměstnanec zvolil,
    c) skutečnostech rozhodných pro povinnost státu platit za zaměstnance pojistné, a to i v těch případech, kdy povinnost státu vznikla v době, kdy zaměstnanci poskytl pracovní volno bez náhrady příjmu, jsou-li mu tyto skutečnosti známy.
    O oznamovaných skutečnostech je zaměstnavatel povinen vést evidenci a dokumentaci. Při plnění oznamovací povinnosti sděluje zaměstnavatel jméno, příjmení, trvalý pobyt a rodné číslo zaměstnance, případně jiné číslo pojištěnce.

• 4. 11. 2009 11:36

nvm (neregistrovaný)

díky všem za reakce, s OSSZ mám taky dobré zkušenosti, se ZP zatím žádné, co jsem slyšela, tak VZP prý na těch 8 dnech bazíruje, ale je to jen jedna paní povídala... ale budu posílat radši dřív, díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).