Paní Líbo, all - nevíte?
>Prosím o potvrzení nebo vyvrácení této teorie...
>Pokud žena bude na mít zažádáno u zaměstnavatele o
>rodičovskou dovolenou např. do jednoho roku dítěte a tuto
>bude následně každý měsíc prodlužovat vždy o jeden
>měsíc a otěhotní podruhé a vzhledem k rizikovému
>těhotenství nastoupí na nemocenskou, tak od 1. následujícího
>měsíce, kdy jí skončí doba, na kterou si požádala o RD,
>tak má nárok na nemocenské dávky?
>A zároveň bude pobírat rodičovský příspěvek, než
>nastoupí na MD?
>Snad jsem to napsala srozumitelně, díky všem za
>odpovědi
Re: Paní Líbo, all - nevíte?
Nikdo z vyvolaných se neozývá, tak zkusím já. § 196 rozumím také tak, že bohužel, zaměstnankyně může požádat např.o 1 měsíc RD, potom zase o další a zaměstnavatel jí musí vyhovět.Nikde není stanoveno,že to musí být vcelku nebo alespoň na dobu v minimální délce třeba 1 rok.Ukončí se RD, pracovnice nastoupí do práce a přinese hned neschopenku a má nárok na nemocenské dávky.
Rodičovský příspěvek je dávka státní sociální podpory a má svá pravidla.Pokud tedy nebude děcko navštěvovat jesle nebo mat. školku nad rámec zákona o státní soc. podpoře, nárok na rodičovský příspěvek bude trvat,bez ohledu na to, že jsou vypláceny nemocenské dávky , popřípadě mzda.Jenom chudák zaměstnavatel, jak si může sjednat záskok, když neví na jak dlouho.
Re: Paní Líbo, all - nevíte?
Moc díky oběma, já to právě taky pochopila takhle. Souhlasím s tím, že zaměstnavatel by z takovéhle maminky asi nadšený nebyl, ale tohle byla čistá teorie.. I když jedna maminka, která plánuje dvě děti hned po sobě, se mě na něco podobného ptala.. Ono s tím zaměstnavatelem se to dá ústně domluvit, že tu rodičovskou bude prodlužovat tak dlouho, dokud neotěhotní.. každopádně ještě jednou díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.