Re: výpočet ošetřovného
to je právě ta chyba, která se mele i stále zde na diskuz. fóru
musí se rozlišovat rodičovská dovolená - do 3 let dítěte, poté již není zam-tel povinen dál ženě umožnit, aby byla s dítětem doma a čerpala nepl. volno třeba až do 4 let dítěte nebo na dobu, na kterou se písemně dohodnou (to, že bere rodič. příspěvek se nesmí s tím vůbec plést dohromady, to s tím opravdu nesouvisí, neboť něco jiného je rodič. dovolená, neplac. volno a rodič. příspěvěk)
tak to se asi vysvětluje, proč máte malou dávku za ošetřovné
bylo vypočítáno z RO 10/08 - 9/09 a ve vyl. dobách máte jen rodič. dovolenou (doba NEPLACENÉHO VOLNA se tam NEPOČÍTÁ!!)
znovu jsem si přečetla Vaši úvodní větu, že jste při rodičovské stále pracovala
záleží, zda jste pracovala v tom PP, který jste měla původně -třeba na zkrác. úvazek - to by se počítalo ošetř. z tohoto sníženého úvazku nebo jste mohla mít sjednanou nějakou dohodu na tuto dobu
určitě by Vám vysvětlení, jak a z jakých částek bylo počítáno, měla dát vaše firemní mzdová účetní, neboť ta dávala podklady na OSSZ, ze kterých byla dávka vypočítána
ano pracovala jsem u stejného zaměstnavatele, na jinou smlouvu a tento pracovní poměr jsme ukončili k 31.8., jako rodičovskou dovolenou. mzdová účetní bohužel neví, jak se toto počítá. Podklady, které dala na OSSz byly pouze se mzdou za září bez vyloučených dob.
Logicky bych ale řekla, že by to mělo být počítáno i z tohoto zaměstnání, pokud se to nechová jako při změně zaměstnavatele.
>
>ano pracovala jsem u stejného zaměstnavatele, na jinou
>smlouvu a tento pracovní poměr jsme ukončili k 31.8.,
>jako rodičovskou dovolenou.
mzdová účetní bohužel
>neví, jak se toto počítá. Podklady, které dala na OSSz
>byly pouze se mzdou za září bez vyloučených dob.
>Logicky bych ale řekla, že by to mělo být počítáno i z
>tohoto zaměstnání, pokud se to nechová jako při změně
>zaměstnavatele.
musíte rozlišovat zaměstnání, kde jste zažádala o čerpání mat. dovolené, poté rodič. dovolené, posléze jste tam čerpala neplacené volno
v době rodič. dovolené a neplac. volna jste uzavřela (na jinou činnost) další PP, který jste 31. 8. ukončili
takže z tohoto PP nemůžete dávky čerpat
čerpáte ji z PP, odkud jste odcházela na PPM, poté na rodič. dovolenou a poté neplac. volno
jak jsem již psala v předch. odpovědích - negativně se projeví ve výpočtu čerpání neplac. volna
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.