Re: Více dohod o PP v jednom měsíci
V tomto zákoně jsem to nenašla. O pracovněprávním vztah nebo služební poměr by jít nemělo a o OSVČ také nejde.
Znamenalo by to, že by se mohla uzvřít Smlouva o dílo, ze kt. by si "uchazeč o zaměstnání" vydělal 15 tisíc a nemusel by je danit ani odvádět pojištění a nebyl by vyřazen z ÚP (vyhovoval by §25)??
Jestli je evidován na ÚP, tak jeho evidence tímto končí. Při ÚP si může vydělat jen 4000,- měsíčně. Domluvte se, jestli by pro něj nebylo lepší ty dohody rozepsat na 3 měsíce.
Ohledně RZD záleží na jeho ostatních příjmech během roku. Jestli nemá z nějakého důvodu povinnost podávat DP a vy budete jeho poslední zaměstnavatel v roce, můžete mu RZD udělat. Taky je možné, že žádnou daň neplatil, není mu tedy co vracet, takže ani o RZD nebude žádat.
Abych to doplnila , na ty dny co bude pracovat u nás bude z UP vyřazen, prý toto lze.Spíš mě zajímá tento postup.Dohody v jednom měsíci sečtu, pokud bude součet vyšší než 5000 Kč.....srážková dan se mění na zálohovou.Mohu mu nezdanitelnou částku v tom měsící odečíst pokud podepíše prohlášení ? Tak že by u nižších příjmů se HM=čisté mzdě ? Toto mě zajímá asi nejvíce DIKY
>>>>>Chceme uzavří v jednom měsíci dvě dohody o provedení
>>>>>práce na stejnou činnost-školení u jednoho pracovníka
>>>>>.První je na 3000 Kč a podepsalo se
>>>>>prohlášení.Druhá
>>>>>je na 6000 Kč. Jak postupovat ted ? mohu u té první
>>>>>použít srážkovou dan ? a u druhé zálohovou ? A nebo
>>>>>se bere součet všech jednotlivých Dohod v měsíci a
>>>>>u obou bude zálohová dan z příjmů ? kdo mi
>>>>>poradí....moc Vám děkuji
>>>>
>>>>Příjem v jednom měsíci daníte dohromady. Při
>>>>podepsaném prohlášení je daň vždy zálohová a uplatní
>>>>se slevy.
>>>>On nemá podepsáno jinde?
>>>
>>>ne ne je na úřadu práce a potom tedy si musí podat
>>>za sebe dan.přiznání , nebo mu provedu roční
>>>zůčtování v březnu příštího roku ?
>>Ohledně RZD záleží na jeho ostatních příjmech během
>>roku. Jestli nemá z nějakého důvodu povinnost podávat
>>DP
>>a vy budete jeho poslední zaměstnavatel v roce,
>>můžete
>>mu RZD udělat. Taky je možné, že žádnou daň neplatil,
>>není mu tedy co vracet, takže ani o RZD nebude žádat.
>
>Abych to doplnila , na ty dny co bude pracovat u nás
>bude z UP vyřazen, prý toto lze.Spíš mě zajímá
>tento postup.Dohody v jednom měsíci sečtu, pokud bude
>součet vyšší než 5000 Kč.....srážková dan se mění na
>zálohovou.Mohu mu nezdanitelnou částku v tom měsící
>odečíst pokud podepíše prohlášení ? Tak že by u nižších
>příjmů se HM=čisté mzdě ? Toto mě zajímá asi nejvíce
>DIKY
Podepíše prohlášení, protože jinde nemá podepsáno. Při podepsaném prohlášení se vždycky, při jakékoliv výši příjmu (i pod 5000,-), daní zálohovou daní a uplatní se sleva. Bude mít 2 výplatní lístky, na jednom žádná daň nebude a na druhém bude základ daně navýšen o odměnu z první DPP. Ve vašem případě celou daň pokryje sleva. Dostane celých 9000,-.
Nešlo by dát obě DPP v jednom měsíci na jeden výplatní lístek kde by byla suma hodin dle podepsaných DPP a suma hrubých mezd ? jediné co by nesedělo jsou datumy.Výsledek je přece stejný.Pokud nelze, jak jsem to myslela s tím první výplatním lístkem ? byl by nulový ? Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.