Re: Sídlo x provozovna u s.r.o.
s.r.o. má vždy sídlo, které se zapisuje do OR i do ŽR. Na dokladech můžete uvádět i doručovací adresu jinou než sídlo, ale sídlo musí být uvedeno vždy.
Místem podnikání se v § 13a rozumí místo podnikání OSVČ, nikoliv s.r.o. a toto se zapisuje do ŽR, případně do OR, je-li tam zapsán.
U s.r.o. se nikde žádné místo popdnikání nezapisuje, máte-li provozovnu, ta se ohlašuje ŽÚ a je zapsána v ŽR, do OR se nezapisuje.
a co by se ŽÚ nelíbilo, že sídlo firmy není totožné s provozovnou? na ŽÚ máme provozovnu řádně nahlášenou a kde je sídlo firmy taky, nikdy jste se nedívala na doklad třeba z tesca uvádí tam adresu Pražskou i když nakupujete třeba v Brně, samozřejmě, že provozovna v Brně je uvedena pod adresou sídla firmy tj. Praha
Já myslím, že si to bytečně komplikujete sama.
Na úč. dokladech budte muset vždy uvádět sídlo firmy, v to nevidím žádný problém a vždy si tam můžete dát další-korespondenční adresu,na kterou bude chodit pošta, tak v čem problém? V OR bude vždy zapsáno jen sídlo, žádné místo podnikání ani provozovna, tak se ničeho nebojte.
nekomplikuju to já, ale úžasný program, který neumí 2 adresy. Z mého pohledu neumí skoro nic, ale tohle je docela problém. Bude se muset nejspíš zajistit přeposílání.
Teď mě napadá - máte někdo zkušenost s P.O. BOXem? když ho budu mít v adrese, tak by teoreticky měla pošta zůstat viset v PO Boxu, ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.