Re: potvrzení - výpověď dohodou - SPĚCHÁ
Já bych to pro paní udělala, ale napsala bych na to potvrzení,že se vydává pouze pro konkrétní banku a na žádost dané paní. pak bych si od ní nechala podepsat papír,že dohoda o ukončení dohodou je v platnosti i přesto,že jí pro banku vydáváme toto potvrzení,aby jí mohli pozastavit splátky. Jsem asi lidumil,ale je mi vždy těch lidí líto. jenže je fakt,že i oni toho pak dokáží pěkně zneužít- to vím z vlastní zkušenosti,také jsem několikrát již na to doplatila. nemáte možnost se ještě brzy ráno kontaktovat s vašímprávníkem?
napište, jak jste se rozhodli.Hezký den všem.
Re: výpověď dohodou - právní nesmysl
Dobře si to rozmyslete, potom to paní dá k soudu a bude vymáhat odstupné, protože řekne, že k dohodě byla donucena pod nátlakem a doloží to vaším potvrzením, že skončení bylo z důvodu špatné situace zaměstnavatele. A zaměstnavatel vám to pak pěkně spočítá. Proč teda tu dohodu podepísovala ? Pokud to opravdu bylo ze špatné situace zaměstnavatele, tak jí měl dát výpověď s odstupným.
>>>>ke konci měsíce července jsme ukončili s některými
>>>>zaměstnanci pracovní poměr (dohodou). Nyní mi volala
>>>>jedna takto odejitá zaměstnankyně, že by potřebovala
>>>>pozastavit splátky půjček, ale že jí to banky
>>>>neudělá,
>>>>když
>>>>má pracovní poměr skončený dohodou. A že by
>>>>potřebovala "papír", kdy by bylu uvedeno, že je to
>>>>sice
>>>>prac.poměr skončený dohodou, ale že to není z její
>>>>strany, že
>>>>to byl podnět ze strany zaměstnavatele (např.z důvodu
>>>>finanční situace apod.). Ale šéf si myslí, že by to
>>>>mohl být problém, protože by potom musel doplatit
>>>>dostupné. Já si myslím, že pro takto vymáhané
>>>>odstupné
>>>>by
>>>>nebyl žádný zákonný nárok (vždyť dohoda o skončení
>>>>prac.poměru je řádně podepsaná....). Co myslíte Vy? V
>>>>pondělí si pro to má ta paní dojít a nevím, jestli jí
>>>>to
>>>>můžu vystavit.
>>>Já bych to pro paní udělala, ale napsala bych na to
>>>potvrzení,že se vydává pouze pro konkrétní banku a na
>>>žádost dané paní. pak bych si od ní nechala podepsat
>>>papír,že dohoda o ukončení dohodou je v platnosti i
>>>přesto,že jí pro banku vydáváme toto potvrzení,aby jí
>>>mohli
>>>pozastavit splátky. Jsem asi lidumil,ale je mi vždy
>>>těch lidí líto. jenže je fakt,že i oni toho pak
>>>dokáží
>>>pěkně zneužít- to vím z vlastní zkušenosti,také jsem
>>>několikrát již na to doplatila. nemáte možnost se
>>>ještě
, tak jí měl dát výpověď s
>odstupným.
jakékoliv falšování pracovněprávních dokumentů by také mohlo být stíhatelné podle tr.zákona, žádné potvrzení ani novou dohodu jí nevydávejte, má to, co podepsala a aŤ se s tím vypořádá,jak umí. Přece se kvůli ní nenecháte zatáhnout do průšvihu. Na to žádnou konzultaci nepotřebujete.
Děkuji za názory, i když jste mě trochu vyděsili.
My jsme se s lidma dohodli, že když zůstanou, tak to fimu položí. Ale když odejdou a my to přežijeme a situace se obrátí k lepšímu, tak je vezmeme zpátky. Takže jsme se s nima dohodli na skončení prac.poměru dohodou. Není to tak, že bychom jim nějak vyhrožovali nebo tak něco. Sami viděli, že práce není a tudíž nejsou ani žádný peníze... Takže Vy myslíte, že když vydáme to potvrzení, tak by z toho mohl být problém? Z čí strany? Mohla by to toho "zašťourat" i ta banka? Ta paní asi ne, je to jeden z nejslušnějších a nejpoctivějších lidí co znám a opravdu je mi jí líto.... Takže kdybych jí napsala , že to je potvrzení na její žádost pro tu a tu banku za účelem pozastavení splátek, tak by to taky mohl být problém??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.