Re: Fakturace stav.prací
Už jsem psala,že jsme zatím nevystavili ani zál.fa ani jiný doklad a ani jsme nepřijali peníze.A až budu vystavovat fa na tu jeho s.r.o.,tak vůbec nevím jaké DPH.On si myslí,že ušetříme na dani z příjmů,když vystavíme fa až v příštím roce,ale nechápe,že musíme udělat dohadnou položku(rozpracovanost) a vyjde nám to nastejno s tou daní. Nevím proč to všichno tak komplikují.
Z dotazu mi vyplynulo, že peníze již máte v šuplíku a nevíte co s nima.
Dohadnou položku samozřejmě udělat musíte.
DPH dáte podle účelu domu - podle stavebního povolení, projektu, smlouvy atd.... Všechno na základě písemných podkladů, nic nedělat na zákldě "pohledu z okna"
Peníze budou v pátek,ale bez zál.fa,kterou nemůžu vystavit a tak nevím co s něma jak jsem již psala.
Smlouva na RD je na fyz.os.S tou jeho sro přišel až teď 2 měsíce po podpisu smluvy.Ta se může přepsat,ale stav.povolení je na stavbu RD.Nebylo by lepší vše účtovat podle smlouvy na něj jako fyz.os.a pak by si ten RD po kolaudaci převedl do majetku sro?
Vy máte smlouvu na RD,tak byhc tak účtovala,zálohová na platbu.Když FU zjistí, že s.r.o. založena až po podpisu smlouvy bude malér. Příští rok nic neušetří, bude vyšší DPH i daň z příjmů práv.osob. RD ať dá do majetku s.r.o. až po jejím založení,příští rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.