Re: prac.úraz a přelom roku
průměr bude z I. Q 2009 nebo použijete § 360 Zák. práce (použijete ten průměr, který bude pro zam-ce výhodnější)
pokud bude zam-ci platit přímo Koop. (záloha odšk. PÚ letos, doplatek příští rok), potom bude jistě daněno zálohovou daní, takže nebudete tomuto zam-ci provádět RZD, musí udělat daň.př.
Tu zálohu mu může vyplatit přímo pojišťovna nebo můžete zaplatit ve mzdě a poté vyúčtovat Kooperativě (pokud vyplatí přímo Koop. zam-ci, potom si musí provést daň. př. na FÚ, pokud vyplatíte přímo ve mzdě, potom provádíte i RZD, pokud nemá z jiného důvodu povinnost podat daň.př.)
přece nebudete čekat až na ukonč. PN, vždyť on má nárok na dorovnání Kč do průměru (někde zam-telé vyplácejí měsíčně)
odškodnění PÚ - viz § 370 Zák.pr.
moc děkuji za to, že mi odpovídáte,moc to pro mě znamená. Takže se mohu domluvit s pojišťovnou na vyplacení zálohy na PÚ. Musím k tomu vypočítat částku a poslat formuláře na Kooperativu. Můžete mi prosím ještě poradit, na sociálce mi dají nějaké potrvrzení o vyplacené nemocenské?
Od letoška je nový tiskopis Kooperativy, OSSZ vyplní částku, kolik vyplatila na nemocenském (třeba jen za část dnů, pokud nemoc dál trvá)
možná ten tiskopis k vyplnění nebudete moci předat přímo OSSZ, ale bude si ho tam bude muset předat sám zam-ec a také sám vyzvednout (ochrana os. údajů) - postup domluvte přímo s OSSZ a následně s Kooperativou
Vy doplníte náhradu mzdy za 1. 14 KD nemoci a spočítáte rozdíl (odšk. PÚ) , příp. doložíte bolestné apod. a předáte Koop.
určitě je lepší, když vyplníte vše potřebné a předáte k výplatě Koop. (je možné, že něco neuzná - dopravu k lékaři apod., pokud si bude zam-ec něco nárokovat), takže to, co ona uzná, to také vyplatí
kdybyste vyplatila přímo ve mzdě a pak nárokovala na Koop. a ona nějaký nárok neuznala nebo třeba by uznala ve zkrácené částce, potom by byl problém
moc moc moc děkuji za pomoc
>>moc Vám děkuji za rady, nejhorší je vždy všechno
>>poprvé, pak už to snad bude lepší, jste super.
>>Nejlepší pro
>>mě bude to nechat na Kooperativě že? Potom ho jenom
>>upozorním, že si musí udělat daňové přiznání sám.
>
>určitě je lepší, když vyplníte vše potřebné a předáte
>k výplatě Koop. (je možné, že něco neuzná - dopravu k
>lékaři apod., pokud si bude zam-ec něco nárokovat),
>takže to, co ona uzná, to také vyplatí
>kdybyste vyplatila přímo ve mzdě a pak nárokovala na
>Koop. a ona nějaký nárok neuznala nebo třeba by uznala
>ve zkrácené částce, potom by byl problém
není zač
>>>moc Vám děkuji za rady, nejhorší je vždy všechno
>>>poprvé, pak už to snad bude lepší, jste super.
>>>Nejlepší pro
>>>mě bude to nechat na Kooperativě že? Potom ho jenom
>>>upozorním, že si musí udělat daňové přiznání sám.
>>
>>určitě je lepší, když vyplníte vše potřebné a předáte
>>k výplatě Koop. (je možné, že něco neuzná - dopravu k
>>lékaři apod., pokud si bude zam-ec něco nárokovat),
>>takže to, co ona uzná, to také vyplatí
>>kdybyste vyplatila přímo ve mzdě a pak nárokovala na
>>Koop. a ona nějaký nárok neuznala nebo třeba by
>>uznala
>>ve zkrácené částce, potom by byl problém
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.