Re: tiskopis Žádost o ošetřovné
To je právě to co řeším,od 15.11. pobírá PPM na druhorozenou dceru.Já jsem se staral o naši první dceru na kterou do té doby pobírala rodičovský příspěvek.Nejsem mzdový účetní,ale když nastoupila na PPM tak automaticky skončilo pobírání rodičovského příspěvku.Tudíž na dítě,na které bylo ošetřovné vystaveno manželka nepobírala žádnou dávku.Můžete mi potvrdit moje úvahy?
Ano,Vaše úvaha je správná, manželka pobírá na nově narozené dítě mateřskou, tudíž nepobírá na 21 měsíční dceru rodič.příspěvek. Takže na dceru, o kterou jste se staral, nikdo nic nepobírá. Píše se to tam proto, protože byste neměl nárok na ošetřovné v případě, kdy by manželka na toto dítě pobíírala mateřskou nebo rodičák.
Mohu teda zatrhnou,že jiné fyzické osobě NENÍ vyplácena PPM ani RP na to dítě,které jsem já ošetřoval zatím co manželka byla v porodnici,protože ona pobírá PPM na druhorozenou dceru.To je tedy síla,pro normálního chlapa vyplnit žádost o ošetřovné.Všem moc děkuji za Váš čas a radu!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.