Re: průměr pro ÚP
asi si neuvědomuje pořádně dopad toho, co podepisuje
pokud sežene ihned práci nebo odjede do zahraničí, tak se vcelku nic neděje
pokud by byla v evidenci na ÚP a pobírala delší dobu podporu, potom by se nad její výší asi pozastavila (že si to vlastně zavinila sama - kvůli 1 měs. v práci)
ale ona bude končit až 31.12.09, takže nač potřebujete nyní počítat průměr pro ÚP? Pokud se tam půjde zaevidovat, tak někdy zač. ledna a tam jí dají tiskopis k vyplnění, který vyplníte až potom. Budete postupovat dle §§ 351- 362 Zák. práce
použijete průměr, který bude platný v den skonč. PP ( z mezd ve III. Q, průměr platný pro IV. Q 2009) a budete počítat úvazek, který má ke skonč. PP (tedy ten zkrácený)
Zajímá mě to, jak to spočítat, taky se ptala, jak to bude s průměrnou mzdou pro ÚP. To znamená, že s průměrem platným za IV.Q.2009 budu násobit jako by měla 20hodinový týdenný pracovní fond? takže
prům.hod.mzda x (20 x 4,348) a vůbec nebudu přihlížet na to, že říjen a listopad pracovala 40 hodin v týdnu.
Omlouvám se,s že se ptám takto polopaticky, ale mám v tom pěkný hokej a nechci jí říct nějaký nesmysl a ještě jsem se tím nesetkala. Moc Vám děkuji paní xy5, že se mojí otáce věnujete
proto se divím, proč na snížení úvazku přistupuje, když vlastně bude znevýhodněna, pokud půjde na ÚP
doufám, že se ještě k tomu ještě k této problematice někdo vyjádří jiný, protože pokud ona pracovala třeba několik let na plný úvazek a až poslední měsíc (kdy končí) má zkrácený na polovinu, tak se počítá tímto úvazkem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.