Re: Rekonstrukce haly
Pokyn D-300
Nedílnou součástí stavebních děl je i technické vybavení stavebních děl, zahrnující např.:
vnitřní rozvody studené a teplé vody (včetně rozvodů pro ústřední vytápění), páry a související regulační a měřicí technika s výjimkou výměníkových stanic uvedených v pokynu k § 26 bod 2 zákona,
vnitřní rozvody kanalizace,
vnitřní odpadové šachty,
vnitřní rozvody elektroinstalace včetně nástropních a nástěnných svítidel a příslušných rozvodných skříní a rozvaděčů, slaboproudá a sdělovací vnitřní vedení, včetně rozvodů zabezpečovacích a bezpečnostních zařízení, rozvody datových sítí, hromosvody,
venkovní osvětlení stavebních děl s výjimkou osvětlení výrobních nebo provozních zařízení, osvětlení výškových objektů,
vnitřní rozvody vzduchu (klimatizace a vzduchotechnika) a plynů,
lokální a ústřední vytápění včetně kotlů a výměníkových stanic pro dům (budovu), resp. pro několik domů (blok) v domech a budovách bez ohledu na druh topného média (kromě kotlů a výměníkových stanic v samostatných budovách výtopen a energetických stavebních děl),
základní armatury a vybavení spojené se stavebním dílem (klozety, vany, umyvadla, dřezy, baterie, kuchyňské sporáky, kuchyňské odsávače par, karmy, boilery, osušovače rukou), prefabrikovaná jádra,
vestavný nábytek,
... pokračování
osobní výtahy a nákladní výtahy, kromě technologických nákladních výtahů uvedených v tomto pokynu k § 26 zákona bod 1,
zabudované konstrukce (kovové atd.), sloužící k upevňování účelových zařízení a předmětů,
zabudovaná umělecká díla v domech a budovách,
obklady stěn a stropů včetně zavěšených stropů (např. kazetových),
protipožární zařízení včetně rozvodů a hasicích přístrojů, kromě požárně - bezpečnostních zařízení, která jsou k hašení na technologických zařízení a zabezpečovacích zařízení a požární signalizace v domech a budovách uvedených v tomto pokynu k § 26 zákona bod 1 bodě 1,
stavební konstrukce jeřábových drah včetně pojezdových kolejnic a sběračů,
izolace stavebních děl všeho druhu,
okenice, mříže, rolety, žaluzie, markýzy,
dopravní značky a dopravní značení.
Já také občas žasnu, že se mi vůbec podařilo něco najít. Zrovna včera ráno jsem levou rukou zuřivě přehrabovala příbory a hledala "svoji" kávovou lžičku, kterou jsem po celou dobu třímala v ruce pravé:-) O hledání mobilu, klíčů a stovky dalších věcí raději ani nemluvím. Zdravím na Vysočinu.
To ale nevíte, jaká je radost, když člověk zjistí, že ztratil klíče z děravé kapsy na poli a potom je najde ve schránce v traktoru. No, tam jsem je přece dal proto, že mi před tím vyčnívaly z děravé kapsy. Jenže to už jsem zase dávno zapomněl........ach ta skleróza:-))) zdravím do Prahy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.