Re: Kontrola FÚ a dodatečné přiznání-SPĚ
Rady jsou velmi jednoduché: stejně jako FUňáci, soudy tak i účetní
musí pracovat s d o k l a d y a ne s infokecy např. z BC.
Z dokladů pak lze vyčíst vše. Pokud je doklad "blbej" není to jeho vina ale těch, co ho vytvořili, schválili a pracují s ním.
juju přesně tak to je, naštěstí klient si je toho samozřejmě vědom, já o těchle příjmech vůbec nevěděla, takže z mé strany je to v pohodě, teď jen chtěl poradit, jak postupovat, aby platil co nejmíň, je mu jasné, že to bude muset doplatit, ale ty penále se mu nelíbí a bohužel také to, že to bude mít vliv i na zdravku a socku, což je asi největší problém - hlavně ta sociálka :-( ale holt, risk je zisk anebo .... však to znáte, musel vědět, že to riziko, že na to přijdou, tady je, bohužel se mu ten risk nevyplatil :-(
Měl kromě příjmů na účet a v hotovosti i příjmy tak, že posílal semtam něco na dobírku - nebylo toho moc, ale holt posílal a mi to neřekl a nedával k tomu žádné podklady a finančák si nechal z české pošty vyjet soupis vyplacených dobírek na jeho adresu a bylo to :-(
Mě zrovna také probíhá kontrola a paní na FU tam vytáhla nějaké podklady z pošty, tak mě to vyděsilo(viděl jsem to jen z dálky a čísla která jsem si zapamatoval se neshodovala s tím za kolik jsem na dobírku za ten rok poslal). Na poště mi bylo řečeno že podklady zasílají pouze na soudní příkaz a že lze vpodstatě dohledat pouze to co bylo zasláno na dobírku s platbou na účet. On si vybíral peníze v hotovosti na poště, nebo mu ty dobírky posílala pošta na účet?
To je podivné..každopádně co vím, tak ke konci roku vyzval FU spoustu internetových prodejců, právě na základě nějakých podkladů z pošty. Paní mi tam ukázala nějaký soupis peněz které jsem obdržel platbou dobírkou, ale nedávalo mi to smysl, protože suma byla celkem za 130tis cca a přitom já na dobírku poslal za ten rok tak za např, 1,2 milionu. Ten soupis mi vytisknout nechtěla. Prý to dostanu po kontrole.
Určitě tady je i někdo z FU, kdo ví o jaké čísla se jedná?Ve Vaakusu(nebo jak se jmenuje to oddělení pošty) tvrdí že o ničem neví..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.