Re: DPP
Píšete nějak zmateně. Napřed že je registrován ke srážkové dani a pak zas že není registrován ke srážkové dani... Tu DPP měl předpokládám jeho zaměstnanec a zřejmě jste chtěla napsat, že podnikatel není registrován k zálohové dani, ne? Napište to prosím přehledněji a jasněji.
Jinak - pokud zaměstnanec podepsal prohlášení, tak se jakkoli vysoká odměna daní zálohovou daní. Je to zálohová daň, i když po uplatnění slevy je nulová. Na FÚ musí zaměstnavatel odeslat vyúčtování zálohové daně.
Děkuji Vám za odpověď, zmastila jsem to já. Omlouvám se. Je registrován ke srážkové dani.Všechny dohody do 5 tis. kč. Tato jedna je na 11 000,- Kč za měsíc a bude tedy zdaněna zálohovou daní.Doposud je mi to vše jasné, ale protože není registrován k zálohové dani, nemá žádné zaměstnance na HPP tak jsem si říkala, jestli je možné to zahrnout do výkazu ročního o srážkové dani (nebude odvedena žádná daň) , ale jak jsem pochopila tak se bude muset přihlásit dodatečně k zálohové dani (za 11/09). Chápu to dobře. Ještě jednou Vám velice děkuji za vysvětlení
Jenže ten zaměstnanec má podepsané daňové prohlášení a určitě by se mu nelíbilo, kdyby mu zaměstnavatel navrhl, že prohlášení zahodí a odměnu mu bude danit postupně srážkovou daní. Vždyť tu srážkovou daň už by ten člověk nedostal zpět. A kdyby ji chtěl dostat zpět, tak by mohl podepsat prohlášení zpětně a zaměstnavatel by to stejně pak musel zase přepočítat na zálohovou, takže tímto postupem by si nijak nepomohl. Nejjednodušší bude se přihlásit i jako plátce zálohové daně, vždyť to není žádný problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.