Re: služby a souhrnné hlášení
Souhrnné hlášení pro služby až od 1.1.2010, teda pokud
to stihnou..
do 31.12.2010 jen zboží
Aještě pozor na terminologii - VÝVOZ jde jen do třetích zemí, kterých se žádné souhrnné hlášení netýká!
SH se týká jen EU a dodání zboží nebo přízení zboží do- a z- Unie. A od ledna si užijeme i se službama, který navíc některé v hlašení budou a některé budou jen v přiznání k DPH a taky mě fakt baví hlášení každoměsíčně a pouze elektronicky....
Re: služby a souhrnné hlášení
>>>
>Ježiši! To jsem nezaregistrovala....hlášení každý
>měsíc a elektronicky??? Jak si to jako představují?
>Nevíte?
Něco vím... jednak jsem byla na školení, a jednak jsem si dohledala sněmovní tisk, který se momentálně projednává v senátu.... ten ho musí projednat nejpozděj do 14.12. a pokud ho schválí, tak pak může prezident podepsat a SEVT tisknout.... to aby sebou hodil, má-li to stihnout do 1.1.2010
ten tisk najdete tady: http://www.psp.cz/archiv2/cdrom/2006ps/eknih/2006ps/tisky/m088700.htm
a konkrétně jde o změny v §102 současného zákona. V tisku je najdete pod body 99 a další....
No a představují si to tak, že můžete využít buď datových schránek nebo si opatříte ověřený elektronický podpis....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.