Re: Může firma požadovat tyto osobní úda
domnívám se, že vše, co požadují vědět, je jenom zvědavost
pokud dotyčný zam-ec bude požadovat v RZD slevu na manžela/lku, že nedosahuje zákonem stanovený příjem, potom to RČ manžela uvede do daň.prohl.
pokud bude požadovat daň.zvýhodnění na dítě/děti, potom přinese potvrz. od zam-tele manžela/lky (jinak na nic zam-tele manžela/lky nepotřebují)
musí jim stačit jen rodinný stav (někdo má třeba problém vůbec v rychlosti říct, kdy se vůbec oženil)
a jakou měl kdy kdo hrubou mzdu, po tom nikomu nic není, nehledě na to, že mnoho lidí ví, kolik bere v čistém (možná ani hrubou moc nesleduje, natož, aby věděl přesný poměr hrubé,prémií a já nevím jakých odměn)
určitě bych se nad takovým dotazníkem pozastavila, nevyplňovala bych ho a dotázala se dotyčné, ať mi ukáže zákon, proč to potřebuje
Re: Může firma požadovat tyto osobní úda
no já vím, že tohle je někde ošetřeno v zákoně, ale nevím přesně kde. Musím to zjisit, budu to tam mít na starosti, tak to musím dát co nejdříve do kupy, aby nebyl do budoucna nějaký problém s diskriminací na základě těhto požadovaných údajů apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.