Re: ošetřovačka a práce na směny
Ano dítě je stále nemocné a navíc to dostalo další z dvojčat. Nemoc bude trvat až do konce týdne. Do práce by mohla až v pondělí. Jedná se mi o to, že ji řekli, že pokud má volno od středy tak ji stejně tu ošetřovačku nezaplatí tak ať si ji nechá v úterý ukončit. Nevím kde bych se dopátral pravdy.
Jde mi o to zda by dostala zaplacených celých 9 dní ikdyž by neměla naplánované směny a měla volno. Např. by měla mít 3 směny a 3 dny volna. Díky Jarda
na osobním odd. podali chybné informace
ošetřovné platí od 1. kal. dne OSSZ (max. 9KD), pokud ošetřování takto trvá, pokud trvá déle, potom jsou další dny neplacené (u osamělých osob se platí max. 16KD)
pokud máte i druhé dítě nemocné a lékař napíše na něho ošetřovné - máte nárok na dalších 9KD placených (pokud bude tak dlouho nemoc trvat)
od letošního roku je novinka - můžete se s manželkou v ošetřování dítěte vystřídat (v součtu ale budete mít placených jen max. 9KD na jedno dítě)
Děkuji. Taky jsem to takto pochopil, ale zmátlo mě, že manželka měla pracovat neděle, pondělí, úterý a pak měla mít volno. Na osobním ji řekli, ať si nechá ošetřovačku ukončit již v úterý protože stejně nebude mít ty volné dny proplacené. Asi blbost. I já si myslím, že u ošetřovačky sociálka nejzjišťuje kolik měla pracovních směn a proplácí kalendářní dny. Díky Jarda
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.