Re: Záloha na zboží EUR-POHODA
o zálohové faktuře se neúčtuje, až o uhrazené záloze. Takže kurzový rozdíl vzniká pouze při uplatnění zálohy v přijaté faktuře. Pohoda mám pocit toto pohlídat nedokáže a kursový rozdíl je nutné doúčtovat v interních dokladech. Proto doporučuji zavést zálohovou fakturu do Pohody v kursu platby zálohy (ale ani jiný kurs nevadí) . Nevím, co myslíte rozpisem položek.
právě mě se jedná o kurz, program umožní zapsat zálohovku bez zaúčtování pak úhradu to je jasné a konečnou fakturu, ale vždy je jiný kurz tudiž vznikne dvakrát kurz.rozdíl... rozepsání položek? program umožní už v zálohovce rozepsat konkrétní zboží položkově nebo jen zapsat celkovou částku, proto se ptám zkušenějších v POHODě
Dle mého mínění není nutné v zálohové faktuře vyplňovat položky, jelikož se o nich stejně neúčtuje. Pokud se jedná o zboží, není nutné to vyplňovat ani v přijaté faktuře, pokud k tomu není zvláštní důvod. Pokud vedete sklady, tak na příjmku.
Kurzový rozdíl bude podle mě jeden, jak jsem psal výše.
Kurzový rozdíl - zúčtovaný vzniká jen jednou, a to mezi konečnou fakturou a zaplacenou zálohou.
Kurzový rozdíl mezi předpisem zálohovky a její úhradou je jen evidenční údaj, který se pro informaci objeví v okénku likvidace zál. faktury - není nikde zúčtován, což je správně (s tímto mají mnohé programy potíž).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.