Vlákno názorů k dotazu Nemocenská,konec prac.poměru od Petra. - Re: nemocenská,konec prac.poměru To, že ho máte vést v...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2009 12:53

Petra. (neregistrovaný)

Re: nemocenská,konec prac.poměru
    To, že ho máte vést v evidenci, dokud nemoc neskončí, vám radili správně. Ke 20.10.2009 uděláte odhlášku ze SP a ZP. Až bude zdravý, nahlásíte to na zdravotní pojišťovnu pod kódem K. Měl by vám přinést rozhodnutí o ukončení neschopnosti, které pošlete na OSSZ. O hlášení na úřad práce jsem nic neslyšela, v tom radit nemůžu, ale já osobně jsem to neudělala a nic se nestalo. On tam totiž ten bývalý zaměstnanec nemusí být vůbec vedený a může jen tak sedět doma. Náš zaměstnanec tímto způsobem končil k 31.7.2009 a byl nemocný do 31.8.2009, ELDP za rok 2009 jsem posílala hned po ukončení nemoci, tedy do 8 dnů. O tom hlášení o podpůrčí době se tady už diskutovalo, nějaká paní se ptala, k čemu je to dobré, bohužel si nepamatuji odpověď. Zkuste si to zadat do vyhledávače nebo třeba poradí ještě někdo další...

• 2. 12. 2009 14:29

mts01 (neregistrovaný)

Re: nemocenská,konec prac.poměru
    Moc děkuji za radu,hned vše vystavím a podpůrčí dobu si vyhledám. S tím pracákem jsem to myslela tak,že se (pokud chce) má hlásit sám... :-) Pěkný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).