Re: Dohoda o provedeni prace.
píšete, že jste na mat. dovolené, tak to můžete po mat. dovolené (28 týdnů) požádat o čerpání dovolené u svého zam-tele, takže podepsané prohlášení máte jistě u tohoto zam-tele
pokud máte tedy DoPP u jiného zam-tele, tak tam již nemůžete mít současně podepsané daň.prohl., tudíž tam budete daněna srážkovou daní
>>>>Dobrý den,
>>>>Jsem na mateřske dovolene, a podepsala jsem dohodu o
>>>>provedeni prace na 10 hod./mes. Hodinový plat 60,-Kč.
>>>>Kdo musi odvadet dan- Ja nebo zamestnavatel? Ne
>>>>podepsala jsem žadne prohlašeni o nezdanitelných
>>>>častkach, a
>>>>jaka varianta pro mne je lepši, podepsat toto
>>>>prohlašeni nebo ne?
>>>>Moc děkují za odpoved
>>>pODEPSAT PROHLÁŠENÍ A NEBUDETE MÍT ŽÁDNOU DAŇ
>>
>>píšete, že jste na mat. dovolené, tak to můžete po
>>mat. dovolené (28 týdnů) požádat o čerpání dovolené u
>>svého zam-tele, takže podepsané prohlášení máte jistě
>>u
>>tohoto zam-tele
>>pokud máte tedy DoPP u jiného zam-tele, tak tam již
>>nemůžete mít současně podepsané daň.prohl., tudíž tam
>>budete daněna srážkovou daní
>
>podepsala jsem DPP u jineho zamestnavatele Sržkovou dan bude odvadet zamestnavatel?
Podepsat prohlášení poplatníka je vaše právo, které si musíte sama uplatnit.Protože u vašeho původního zaměstnavatele nemáte asi žádný příjem, je pro vás výhodnější zrušit podpis prohlášení u vašeho zaměstnavatele a podepsat u nového u DPP.Pokud by jste po ukončení PPM požádala o čerpání dovolené u svého původního zaměstnavatele, předpokládám, že by vám částka za čerpání dovolené dělala víc než 5.000,- Kč a byla by vám daněna zálohovou daní. V tomto případě by jste sice byla povinna podat si sama za daňové přiznání,protože by jste měla v jednom měsici současně dva příjmy daněné zálohovou daní, ale určitě by se vám zaplacená záloha ve svém původním zaměstnání vrátila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.