Re: Dovolená x mateřská
nebo do 3.4. čerpala mateřskou dovolenou? Potom odpracovala více než 60 PD a pokud požádala o dovolenou tak, aby jí navazovala bezprostředně po mat. dovolené, tak jste jí měla dát čerpat celých 20 PD dovolené za r. 2009 + zůstatek z loňského roku
jestliže nastoupila na rodičovskou dovolenou, tak nemohla zároveň čerpat dovolenou, buď čerpá jedno nebo druhé, ale ne obojí zároveň
zam-tel může povolit čerpání dovolené i v průběhu rodič. dovolené (ta by se přerušila), ale zam-telé to nedělají z toho důvodu, protože mají sjednaný zástup za tuto paní a zkomplikovalo by se jim to v tom, že by se té paní na zástup mohl tímto krkolomným dáním dovolené PP změnit z doby určité na neurčitou a na stejném místě by pak měl 2 zam-kyně
jestliže opravdu požádala o čerpání dovolené tak, aby navazovala na MD, potom jste ji o dny dovolené obrala
pokud ji dovolenou umožníte čerpat nyní (RD přerušíte), už bude krácena za dobu RD (za 100 PD a každých dalších 21 PD krátíte vždy o 1/12 celor. nároku D)
dovolenou nesmíte proplácet, jen je možné ji čerpat (pokud trvá PP)
požádala si od 2.4., kdy nastupovala na RD - respektive ty lidi to neví, takže jim připomínáme, že si mají požádat, ale ona byla můj první přápad, tak jsem jí nechala čerpat jen starou
změnila jsem nárok na kartě o tu krácenou dobu, takže jsem ji teď nechala čerpat celých 20 dní, myslím si, že chyba se napravila a kdyby s tím měl někdo problém, že jsem měla krátit, odchýlila jsem se ve prospěch zaměstnance a to je přípustné? může to někomu vadit?
>>>
>>>>
>>>>Nevím, ale pokud paní požádala správně tak, aby
>>>>dovolená navazovala, tak proč by měla být trestána
>>>>krácením
>>>>dovolené za neschopnou účetní.
>>>
>>>díky, zkusím to nějak vyřešit, tak aby nepřišla o
>>>peníze kvůli mojí neschopnosti... ona bohužel
>>>nastupovala
>>>na RD v době, kdy já jsem právě přebrala mzdy, bylo
>>>toho moc najednou a bez školení :-(
>>
>>No ale od kdy si také paní požádala o rodičovskou
>>dovolenou ?
>
>požádala si od 2.4., kdy nastupovala na RD -
>respektive ty lidi to neví, takže jim připomínáme, že si mají
>požádat, ale ona byla můj první přápad, tak jsem jí
>nechala čerpat jen starou
>
>změnila jsem nárok na kartě o tu krácenou dobu, takže
>jsem ji teď nechala čerpat celých 20 dní, myslím si,
>že chyba se napravila a kdyby s tím měl někdo problém,
>že jsem měla krátit, odchýlila jsem se ve prospěch
>zaměstnance a to je přípustné? může to někomu vadit?
No a co zástup za ni ? Pokud pracoval v době její dovolené, tak se mu pracovní poměr změnil na dobu NEURČITOU.
>
mateřskou měla do 1.4.2009, žádost o čerpání dovolené mám od 2.4., žádost o RD od ní písemně nemám
prosím ještě o názor k jedné zam. na RD, platilo v roce 2008 stejné pravidlo? paní od začátku roku 2008 marodila, 11.2.2008 nastoupila na MD, od 25.8. do 5.9. čerpala 10 dní dovolené z roku 2007, měla za rok 2008 nárok na 20 dní dovolené za 2008 nebo poměrnou část pokrácenou o nemoc v 1-2/2008? díky moc!
zam. si požádala, ale naše mzdová jí řekla, že na to nemá nárok... zam. nárok na dovolenou za 2008 konzultovala s nějakým právníkem z ÚP, já jsem se o tom případu dozvěděla teď, tak jsem se dívala na nárok a co měla zaplacené, naše účetní jí zaplatila jen těch 10 dní z 2007 a řekla jí, že na 20 dní z 2008 nemá nárok a prostě jí je nezaplatila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.